Dragostea la distanţă nu rezistă

13 martie 2009 la 3:39 pm | Publicat în Uncategorized | 27 comentarii
Etichete: , , , , , , , , , ,

După cum bine ştiţi majoritatea dintre voi, de câţiva ani, în şcolile şi liceele române s-a introdus un nou curs, numit ” Educaţie pentru sănătate”. Bună mişcare, nu ? Exact aia ziceam şi eu. E educativă o astfel de oră pentru că te ajută să trăieşti mai sănătos şi să apofundezi unele lucruri legate de corpul tău care, la prima vedere, ar părea nişte banalităţi copilăreşti.

De vreo două săptămâni , la această oră, clasa mea face Educaţie Sexuală. Kinda interesting, yeah, I know 😛

Astăzi ne-a împărţit profa un text xeroxat pe care vreau să vi-l prezint şi vouă. Din păcate, nu mai am copia după original, aşa că voi încerca să vă reproduc cu simplele mele cuvinte ceea ce am citit în urmă cu doar câteva ore.

Ioana, o fată de 15 ani, este iubita lui Radu, băiat în vârstă de 17 ani. Se im_ashamed_of_my_life_by_mipooparte iubesc, bla bla-uri adolescentine ( ştiţi voi siropeli d-astea aşa că n-are niciun rost să tot lungesc aici), stau împreună vreo câteva luni , moment în care Radu e nevoit să se mute cu părinţii în alt oraş.

Aşa cum era de aşteptat, iubirea lor ( cică ) avea să dureze, pe ei nu-i va deranja distanţa şi , din nou, alte bla bla-uti infantile, însă toate iluziile astea se destramă în momentul când Tudor , un coleg de-al Ioanei, intră-n scenă şi o consolează pe tipă, cei doi sfârşind îmbrăţişaţi în pat. Astfel a descurs primul contact sexual al Ioanei . . . cu Tudor.

Pe Ioana o cuprind remuşcările şi se desparte de Tudor, însă nu înainte să mai tragă câteva tăvăleli.

Apele se liniştesc. Toată lumea-i bine, fără futaiuri, fără vreun menage a trois cum v-aţi fi aşteptat , daaaaaaaaaaaar, Ioana află că Tudor va face împreună cu părinţii lui o excursie exact în oraşul unde se mutase Radu. Nu poate rezista tentaţiei şi-l roagă pe Tudor s-o ia cu ei. El acceptă, dar cu condiţia ca, înainte de plecare, fata să facă dragoste cu el.

Ioana e indecisă. Nu ştie ce să facă. Îi spune Alinei, prietena ei cea mai bună, ce are de gând să facă, însă aceasta nu-i e de prea mare ajutor, spunând că, oricum, ea nu prea are cum să o ajute şi că decizia îi aparţine în toatalitate Ioanei.

Fata acceptă, ajunge să se întâlnească cu Radu, îi spune acestuia ce-a făcut cu Tudor, el se supără şi-i spune că între ei totul s-a terminat, însă Radu nu-i zice Ioanei că, de când s-a mutat în noul lui oraş, şi el s-a încurcat cu o altă fată.

Ajunsă din nou acasă, Ioana îi povesteşte lui Vlad ( nu ni se precizează cine e acest nou personaj şi care-i sunt intenţiile) care-i zice „ Nu-i nimic. O să am eu grijă de tine”.

Sarcina noastră de lucru a fost să formăm un clasament al personajelor în care să precizăm ce loc ocupă fiacare şi ce vină a avut el/ea la situaţia de-am pulea prin care a trecut Ioana.

Acum vă însărcinez eu pe voi. Hai, ziceţi şi voi ce şi de ce credeţi.

Chiar sunt curioasă de răspunsurile voastre. 😀

eu am zis că principala vinovată ar fi Ioana din cauza naivităţii ei şi a modului copilăresc de a vedea relaţiile sexuale cu diverşi parteneri şi, viaţa în general. după aia vinovat ar fi Tudor că profită de prostia bietei fete, Alina pentru că nu a făcut absolut nimic pentrua preveni prostiile Ioanei ( dacă chiar vedea că nu are cu cine discuta şi că Ioana nu o bagă în seamă, ar fi putut vorbi cu părinţii Ioanei despre asta), Radu pentru că , deşi s-a ofticat foarte tare atunci când a auzit că Ioana a fost şi cu un alt băiat, el nu a fost sincer cu ea şi nu i-a spus că şi el şi-a pus-o cu o altă „ea” şi, la final, îl avem pe Vlad, personajul despre care habar n-avem ce dracu’ va face cu sau pentru Ioana 😀

27 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. asa am zis si yo 😀

  2. imi place cum gandesti, imi place ca nu esti una din fetiscanele asta prostanace de care sunt pline liceele.
    Dupa parerea mea, personajele au facut greselile tipice adolescentilor. Nu poti sa le ceri sa gandeasca altfel, nu poti sa le bagi maturitatea in cap cu sila. Fiecare varsta are greselile ei, greselile duc la maturizare si la invatat minte. Ioana clar e o proasta fara pereche, ea si multe alte fete din ziua de azi, care isi fac scop in viata sa se F*** cat mai repede.
    Sunt perfect de acord cu concluzia ta 😀 keep up the good work girl!

  3. Pai cred ca Ioana e vinovata pt ca s-a dus cu unul(din interes -trebuia sa ajunga in orasul iubitului) , dar iubea pe altul…deci in concluzie s-a purtat ca o prostituata !Restul personajelor si-au facut fiecare interesele lui :Tudor freca si el , Radu isi gasise deja pe alta iar Alina isi vedea de viata ei !

  4. Fetele au intodeauna vina , exact ca si in contextu’ de mai sus …
    Cum ar fii draga noastra Ioana 😀

  5. Sunt de acord cu tine şi mă bucur că ai sintetizat toată povestea în acest fel…

  6. Ciupa – du`te ma, parc`ai fost in echipa cu mine, nu =))) ?
    cory – ptiu pe mine de desteptaciune
    hime – fiecare personaj s`a simtit bine pe baza Ioanei. cam asa e , nu ?
    ghelen – cum adica mereu sunt fetele de vina ? ce, numai noi suntem? voi, barbatii, sunteti scutiti ca aveti un organ mai prelungit intre picioare?
    Chris – daca si tu zici asa, inseamna ca nu`s picata din luna 😉

  7. depinde de grosimea cablului draga mea Ale’

  8. Din pacate multe adolescente se afla in situatia ei, isi gasesc consolarea primei suferinte indragoste in penisul altuia, si imi cer scuze pentru directa sutata in poarta, dar…unele chiar sunt proaste.Stim foarte bine cum sunt relatiile in adolescenta si nu inteleg de ce unele fete cred ca primul intalnit e…nu, nu vreau sa zic e primul servit…ci…Doamne, e frumos sa iubesti, dar pentru asta nu trebuie sa-ti pui fundul la bataie. S-a terminta, s-a terminat…cate o sa mai existe…Si cel mai mult ma amuza: am facut sex din iubire pt altu’…

  9. *in dragoste
    *s-a terminat
    am scris cu nervi postul asta…oricum, cred ca ati avut o lectie destul de interesanta si CU SIGURANTA multe si multi s-au simtit 🙂

  10. AI MARE DREPTATE! Oricat s-ar spune ca iubirea, increderea pot consolida o relatie la distanta, daca ea nu se apropie in timp scurt, totul se pierde. La un moment dat ceva scartaie si nici cel mai scump „ulei” din lume nu mai poate impiedica acest scartait.

  11. Noxy – mereu tre` sa vii tu cu pornaciunile tale si sa ma strici de cap 😛
    Fructule – nu stiu care din clasa s`a simtiti..sau daca s`a simtit careva 😀 foarte bine ai punctat;) la asemenea povesti n`ai cum sa nu te enervezi putin cand vezi cate proaste incap pe metrul patrat 🙂
    mihaela – [ bun venit in lumea mea virtuala 😀 ]scartie pana rugineste si se duce dracu` tot 😉

  12. La sfarsit cine-i de vina???

  13. nu exista un vinovat X. eu zic ca toate personajele isi au vina lor, mai putin Vlad caruia ii putem atribui circumstante atenuante [ daaaamn, am uitat sa va zic ca visul meu in copilarie era sa devin procuror 8) ) avand in vedere ca nu stiu ce`i poate mintea si ce va face in viitoarea lui relatie [ poate fi si de simpla prietenie, nu neaparat sexuala ] cu Ioana 🙂

  14. BAH! :)) ati facut aci mai rau ca la politie… sau ca intr-un serial pe care-l urmaresc cu mult interes si nu-i dau nume sa nu-i fac reclama:P (e un serial care „se ocupa” de fel si fel de omucideri)

    mdeci… nu cred ca sunt alti vinovati in afara de ioana si radu… dah… ioanei nici nu i s-a uscat bine cerneala pe buletin… si ea se tavaleste cu unu, cu altu… ?? (lumea in care traim cu siguranta a luat-o razna)

    ce a gresit radu? pai el, mare baiat destept, mare johnatan bravo, trebuia sa-i zica fetei ca s-a terminat ce era intre ei, cand a trebuit sa plece… acuma intrebare de baraj: cata dragoste si alea alea puteau exista intre doua fiinte asa de tinere, fragede, etc??? (vorba profei mele de chimie: „Ma lashi?”

    ioana… pai ioana… as prefera sa ma abtin… sa zicem doar ca putea proceda mai… altfel… nu trebuia sa ajunga in patul aluia (Tudor n.r.)… dar nu putem da vina pe tudor. alegerea a fost a fetei!! ca dupa aceea tudoras (cu trei sute de oi) si-a luat-o-n cap si a facut bordel acasa asta e alta poveste…

    tudor… a profitat. societatea l-ar numi „baiat destept” sau „smecher”. a stiut sa puncteze cand poarta era mai putin aparata. un oportunist. si asta i-a fost si greseala. a profitat de o minora!

    alina. ea chiar nu a avut un cuvant in decizia ioanei. fata oricum facea ce vroia! plus ca… vroia sa „se bucure de tudor” inca odata pentru a-l vedea pe radu (???!!!!????!!!! – mi se pare mie sau e absurd?) plus ca, daca dadea cu ciocu parintilor ioanei, e posibil ca tudor sa fi avut probleme. (cel putin daca era major)

    de vlad n-am ce zice. e un fel de tudor. avem aici cazurile A si B. (ca la matematica) dar nu le voi dezvolta. pe scurt vlad ori e bunul samaritean, ori e campionul profitorilor.

    cam atat:)

  15. si… ale… poate exista dragoste la distanta:) stiu caz concret!
    si nu! nu aburesc! sunt prietenii mei cei mai buni!!

  16. sunt si unele exceptii 😛 ma bucur pentru ele, asa putine cum sunt

  17. pai mna… vb aia: exceptiile intaresc regula 😀

  18. dragoste la distanta DIN PACATE poate exista…
    cat despre tipii astia….ce pot sa spun…singura proasta este Ioana ca este ca „toate” (majoritatea) fetelor din ziua de azi…nu inteleg… nu poti sa „te vinzi” pentru ceva…trebuie sa fii hotarata,sa te descurci singura,nu poti da vina pe dragoste,inocenta sau naivitate…pot si eu sa ii spun iubitului meu,stii ca sa iti cumpar cadou de ziua ta mi-am traso cu „cocosel xyz”…NU!Nu sunt de acord cu asa ceva…cat despre baieti…da-i draq!Ce asteptari sa mai ai?! UNII daca vad ca o „pasarica” le „ciripeste” la geamul lor…cum ei sunt atat de protectori…de ce sa nu o invite la „cateva frimituri de paine”? Acum sincer,Ale…daca es fi fost baiat,i-as fi multumit lui D-zeu!Au atatea benefici…off Doamne!

  19. intr`o alta viata mie`mi place sa ma mint ca eram baiat 😀 chiar mi`ar placea sa fi fost asa. 😉
    mie nu mi`ar trebui o dragoste la distanta, chiar deloc. decat asa, mai bine …calugarie, viiiiiiiiin !

  20. Poate sunt eu mult prea naiv si o sa dau vina pe soarta. Daca ala nu pleca, aia nu-l insela si implicit cum el ca barbat avea nevoie de sex… n-o insela nici el. Vlad sau cum il chema pe ala, ce naiba cauta in povestea asta?
    Deci niciunul nu-i vinovat!

    End of story, now go to bed! :-w

  21. viata asta`i de vina ca ne pune la incercari, nu =)) ? Vlad…nu stiu.nu se precizeaza, d`aia are povestea un final deschis, astfel ca fiecare dintre noi isi poate inchipui cum vrea continuarea 😉

  22. imi plac subiectele pe care le postez..vinovati cred sunt amandoi, pentru ca nu au fost sinceri, unul cu celalalt, Ioana ptr ca s-a incurcat cu Tudor, iar Radu cu tipa din noul lui oras, Tudor ptr ca a profitat de naivitatea, prostia fetei si nu in ultimul rand prietena, care nu a stiut sau vrut s-o ajute, aducand-o pe drumul cel bun

  23. e bine sa stiu ca`s pe placu` cuiva de aici 😀

  24. Am tot citit comentariile d mai sus… si cam sunt de acord cu majoritatea…cred ca toti au dreptate…toti cei din poveste ar avea cate-o vina… S-a spus mai sus…nu mai repet…Ce am eu de spus e: (nu stiu ce varsta aveti toti pe aici…presupun ca majoritatea pana la 18 ani) in primul rand Ioana e cam tanara…si naiva…ca a gresit o lasam pe seama varstei…nu toti suntem puternici inca de mici…ne formam pe parcurs…si pun pariu ca dupa povestea asta Ioana ori a ajuns o curvustina prin patu fiecaruia (asa ca sa se consoleze ca si-a pierdut marea iubire…o mare drama ce sa mai zic)…ori o femeie careia ii place sa se joace cu baietii…sa profite ea de ei…asa ca o razbunare…Nu am de unde sa stiu
    In concluzie dragelor si dragi frati bloggeri 😀 …traim vremuri grele unde cam totul se bazeaza pe bani si sex…Cei care se mai iubesc sunt: tinerii astia 13 – 18 ani sau astia de la 18 ani in sus ce par a fi niste oi ratacite prin lumea asta nebuna…Hai ca m-am lungit prea mult… O viata plina de iubire

  25. ff filozofica ultima fraza… inainte de ultima… adica penultima. suna bine! oi ratacite… intr-o lume nebuna… si tragicul situatiei sta in faptul ca ai dreptate…

    mai dati-le pace astora doi, 3, 4 implicati in povestea asta… cu final deschis. sunt vietile lor si fac ce doresc ei cu ele… noi sa ne vedem de-ale noastre, unde, din nefericire se intampla o gramada de chestii similare. de ce? raspunsul fara drept de replica este: „DE AIA!” dar voi da alt raspuns: „pentru ca…” (si aici interveniti voi)

    mai ar fi o intrebare: „Ce fel de… ?” (lucruri similare se mai intampla in zilele si vietile noastre) ale… sorry ca incerc sa deschid topicuri la tine pe blog…:D

  26. La distanţă sau nu, dragostea e dragoste. Dacă e adevărată! Dacă nu, …

  27. Acuma se preda curvasaraiul la liceu? Mi se pare ceva intre pornosag si telenovela povestea. De vina is parintii lu’ Radu, ca de nu se mutau din oras, poate inca si-n ziua de azi, fecioru’ lor bobina la Ioana.


Lasă un comentariu

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.