Se fura cartile !

22 Februarie 2015 la 6:50 pm | Publicat în RECOMANDĂRI | Lasă un comentariu
Etichete: , , , , , , , ,

carti furate

 

Am citit recent un articol despre librarii. Printre altele, se povestea despre un anumit tipar de „client”: hotul de carti si nu, nu ma refer la romanul omonim.

Poate nu va vine sa credeti, insa chiar si cartile se fura, lucru ce are adesea un impact placut pentru nostalgici/romantici, insa deloc agreabil pentru librarul caruia i se imputa lipsa la inventarul magaziei.

In ziua de azi, cand „e foame de bani”, poate primul nostru gand nu s-ar indrepta spre persoanele ce fura carti, ci mancare sau alte obiecte ce tin mai mult de parte tehnologica a realitatii in care traim. Cu toate acestea, spre exemplu, in cazul in care nu stiati, aflati acum faptul ca cea mai furata carte este cartea crestina – Biblia. Curios lucru, nu-i asa ?!

Nu de putine ori am stat si am admirat rafturile doldura de carti cu coperte atragatoare, frumos legate si colorate. Pentru pasionati, noile opere ale autorilor preferati sunt adevarate AMR-uri pana la aparitie. Astfel, cu siguranta cel putin o data fiecare dintre noi si-a imaginat ce frumos ar fi ca, prin ceva minune, cartea sa i se materializeze in maini si sa fie a sa, sa o poata lua acasa. Totusi, de la o feerie, de la un deziderat si pana la un furt efectiv (chiar daca ar ramane in forma tentata), este cale lunga, fapt care, in mod indirect, spune si mai multe lucruri despre gradul nostru de civilizatie ca natie.

Voi ce parere aveti ? V-ati deda la o asemenea fapta ?! Dar daca ati surprinde pe cineva, cum ati reactiona, ori ati asista pasiv ?!

Anunțuri

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: