Speranta pentru Romania – Doneaza 2 % din impozitul pe venit

15 februarie 2015 la 9:24 pm | Publicat în RECOMANDĂRI | Lasă un comentariu
Etichete: , , , ,

speranta-pentru-romania

Toți cunoscuții mei sunt dornici de fapte bune. Unii dintre ei le caută anume pentru a le îndeplini, alții aleargă-n cerc și de prea multă implicare, adesea nu zăresc esențialitatea lucrurilor aparent simple. Cu siguranță fiecare dintre voi știe ce înseamnă să faci o faptă bună și se chiar perie pe sine cu numărul acestora deja săvârșite, promițându-și în viitorul apropiat multiplicarea lor.

În special când urmeaă o perioadă mai semnificativă din an, eventual și cu roșu boldat trecută în calendarul ortodox, ca prin minune, oamenii se fac mai bun și se străduiesc să și exteriorizeze umanitatea ce zace adormită-n ei din moși strămoși.

Personalitățile mondene au ajuns să fie vocea națiunii, care strigă ca din gură de șarpe atât de tare, încât să te sensibilizeze pe tine, cititorule sau ascultătorule, iar tu, la rândul tău, să bagi mâna adânc în buzunar și să dai din ce ai tu pentru diverși copii nenorociți pe viață, într-un cont cu multe zerouri în euro, îmbiat de declarațiile lacrimogene ale unor părinți disperați să-și facă povestea să (se) vândă. E și ăsta un fel de cerșeală, dacă stai să te gândești, dar mai trist e faptul că trebuie să implori, când în alte vremuri, mai civilizate și echilibrate ce e drept, acest ajutor ar veni degrabă și chiar nesolicitat. Nu, nu e nevoie de poze scârboase, nici de lacrimi și muci imortalizați în poze cu copii desfigurați pentru a-i ajuta. E nevoie de suflet, e nevoie de implicare și e nevoie de programe precum ”Misiunea Speranță pentru România.”

Avem nevoie de speranță că mâine dimineață când ne vom trezi și ne vom da jos din pat, vom avea pe cineva alături, că nu va ajunge infirm într-un spital infect; avem nevoie cu tărie să credem că părinții și bunicii noștri nu cerșesc la colț de stradă, nici nu dorm noaptea pe betoane sub cerul liber și că medicamentele, dacă nu îi vor vindeca, măcar le vor prelungi șederea aici, alături de noi. Avem nevoie de un tineret care să aibă speranța legitimă de a visa la o educație, la una calitativă, că de cantități ne-am sărutat cu toții la câte a regurgitat învățământul românesc direct în capul nostru cu talciocul. Vreau să cred că nu vor mai fi cazuri în Cluj în care bătrânul de pe Memo să stea să se încălzească la gura de aerisire de la Janis, în vreme ce o domnișorică pe tocuri își va flutura în disperare geanta de firmă, nervoasă pentru că nu nimerește parola la wifi-ul din apropiere, la care super telefonul ei smart nu se conectează din pricina traficului redus de net.

Pentru asta, pentru tine, pentru ei și pentru noi toți, doneaza 2% din impozitul pentru venit oricui vrei tu și oricui simți tu că i-ar prinde mai bine. Banii ăia oricum ți se vor lua, așa că mai bine decide tu pe banii tăi (!) cui să faci un bine, o bucurie, o casă și o masă !

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: