Duetul mama-fiica

2 Decembrie 2014 la 11:23 pm | Publicat în RECOMANDĂRI | Lasă un comentariu
Etichete: , , , , ,

mama si fata

Fetițele cresc cu imaginea unei mamei perfecte în minte, chiar dacă a lor personală nu este tocmai un exemplu elocvent de urmat. Totuși, fiecare în felul său, ca mamă, cel puțin la începuturile timpurii ale existenței mogâldeții de om, a fost copia fidelă a copilei. Aceasta din urmă, a studiat în mod aproape inconștient fiecare mișcare a mamei sale, fiecare părticică din corp, alături de alegerile făcute. Tocmai de aceea, nu este deloc de mirare faptul că o fetiță va dori și ea o rochiță colorată și drăguță atunci când o vede pe mama probând prin casă, din pură distracție, haine găsite întâmplător prin șifonier.

Când eram mică, am început să remarc și eu tocurile abia când mi-a fost interzir în mod expres să umblu la lada în care ele erau depozitate. Unde credeți că-mi făceam mai mereu de lucru ? Exact, în preajma lor, deci taman contra indicațiilor-ordine primite. La fel, mi s-a zis să nu umblu la bijuterii, căci ele sunt scumpe și n-ar fi avut mama bani să le înlocuiască dacă le stricam, sau, mai rău le stricam. Pe atunci nu cred că știau ele de margele pandora, cu care ar fi rezolvat tărăboiul mult mai ușor, fiind și accesibile la preț și foarte ușor de găsit, deci, după caz, de achiziționat ori chiar de înlocuit.

Acum, cand avem atât de multe posibilități de informare, ar fi păcat să continuăm a le nega șansa copiilor noștri de a deveni precoci, chiar si cu riscul de a o face prea devreme. Cine suntem noi să contorizăm evoluția lor, temători fiind noi, adulții, de o accelerare cu care riscăm a nu mai ține pasul ?!

Anunțuri

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: