Black Friday – 21 noiembrie 2014

22 Noiembrie 2014 la 1:08 pm | Publicat în RECOMANDĂRI | Lasă un comentariu
Etichete: , ,

black friday

După cum bine știți deja cu toții, weekend-ul acesta se desfășoară mult așteptatul BLACK FRIDAY, fenomenul care a înnebunit românii și care le scoate la propriu banii din buzunare, căci nu poți spune despre oameni că plătesc ei, în condițiile în care ei s-au depărtat demult de rațiune, încă de la vederea semnului cu ”mari reduceri”. Acum este ocazia să observați fenomenul de turmă în toată splendoarea sa, să dați pronosticuri, să studiați comportamentul uman de gloată, ca la final să nu mai înțelegeți nimic, căci practic nici nu aveți ce pricepe, personajele deja amintite neputându-se încadra în niciun grafic statistic în goana lor haotică prin magazine.

Cu mic cu mare, cu cățel și maimuțel fardat deocheat, masele de oameni se iau la trântă la intrarea în mall-uri, având falsa impresie că nu vor mai ajunge la atât de mult promisele reduceri false. Se calcă în picioare și își dau ghionturi, ca niște specimene civilizate ce nu sunt, neținând cont nici măcar de săracele femei gravide, cărora burta le ajunge la gură și ăla micu urlă din interior către mămică să cugete nițel și să se întoarcă acasă. Zilele astea terenul de rugby se mută pe culoarele din Iulius mall și golurile se dau în buzunarele și în conturile de credit ale cumpărătorilor, în timp ce Z-urile de la finalul zilelor dau casele de marcat ale marilor retaileri peste cap.

Așadar, se cumpără și se încasează fără vreo cumpătare, ca și cum banii ar fi niște simple hârtii cu care ne jucam, așa ca la Monopoly, iar mâine o luăm de la capăt, cu și mai multe solduri. Toată lumea pleacă extenuată de la mall, atât cumpărătorii, cât și angajații, dar mai ales patronii, care sunt obosiți și doar la gândul cât vor avea de numărat după procesarea câștigurilor, cu sau fără TVA.

Odată ajunși în parcare, mulți regretă că nu au dat o raită și pe www.lincos.ro, în condițiile în care niște binevoitori le-au spart cauciucurile, în pofida sistemului de supraveghere din parcările subterane al mall-ului, poate pentru că le-au furat locul de parcare și ei nu au mai avut unde staționa până terminau shoppingăreala. Alții, la fel de puțin norocoși, dar și blegi din fire, după ce își iau ditamai plasma, grăbiți nevoie mare, căci au refuzat ambalarea acesteia, de cum ajung la portbagaj, chiar înainte de a o introduce pe bancheta din spate, o dau de pământ cu toată grația de care sunt ei capabili, după care rămân așa, pierduți, privind în gol, preț de câteva minute bine și tot nu reușesc să se dumirească ce tocmai s-a întâmplat.

Cam asta am observat eu, printre altele, ieri, de BF . . .

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: