Seri friguroase de toamna, ceai cald cu miere

13 octombrie 2014 la 9:49 pm | Publicat în RECOMANDĂRI | 2 comentarii
Etichete: , , , ,

ceai cald semineu iarna

Ne bucurăm atât cât încă mai putem de ultimele raze de soare. Tragem la ele și părem că le-am întinde, cât să ne-ajungă în sezonul care vine. Deși toamna s-a instalat ca la ea acasă, încă nu îi recunoaștem pe deplin drepturile, în pofida frunzelor care zilnic cedează și cad în fața ei, a Reginei Arămii. Astfel, cu ochelarii de soare pe ochi, zâmbim larg și simțim la propriu cum ni se înseninează ziua, cum avem mai mult chef de viață, cum parcă prindem energie și suntem mai dispuși ca oricând să facem acele lucruri pe care le-am tot amânat în ultima perioadă. Așadar, pe final de vară, început de toamnă călduță, ne reinventăm și ne energizăm din noi, din toată natura care, în timp ce moare, pare că ne-ar face nouă un ultim transfer de energie, de care noi trebuie să profităm acum, când ni se oferî ocazia.

Temperaturile scad și nu avem ce face în acest sens, decât să ne conformăm, să scoatem din dulap hainele groase, pe care până acum încercam să le ținem cât mai departe de privirea noastră, dosindu-le pe cel mai de sus raft din șifonie, acolo de unde nu ar fi avut nicio tangență cu noi și cu vara noastră dragă și scumpă. Acum, că avem nevoie de ele, le luăm frumușel, le aranjăm și le pregătim pentru purtare, căci toamna ne forțează să le plăcem și pe ele dacă nu ne dorim să zgribulim de frig pe drumurile ponosite cu praf și pline de bălți.

După o zi lungă la muncă, fiecare dintre noi tânjește după o pauză de relaxare. Dacă pentru unii dintre noi deconectarea de la realitatea înconjurătoare o reprezintă o bere cu prietenii în oraș, o seară la film sau o plimbare la ore târzii prin parcul orașului, alții preferă confortul de acasă, acolo unde toate le sunt la îndemână și unde parcă toate elementele de decor conlucrează pentru binele și tihna proprietarului; cana de ceai care așteaptă cuminte pe noptieră, chiar dacă a fost uitată, lăsată de izbeliște de cu o seară înainte; pătura pe care am trântit-o jos, pe podea, în goana noastră de dimineață, când ne grăbeam să prindem ultimul autobuz; cartea din care citim seară de seară și pe care am pus-o cu copertele în jos, din lipsă de semn de carte. Toate aceste aparent nesemnificative obiecte au o contribuție enormă la calmul ce se instalează în subconștientul nostru atunci când ne trântim geanta la ușa de la intrare, ne aruncăm cizmele din picioare, trântim cheile într-un loc pe care nu ni-l vom mai aminti dimineața, după care ajungem la duș, facem o baie fierbinte și ne cufundăm în așternuturi.

Îți poți imagina ce am descris mai sus ? Parcă te simți și tu parte din acest decor, nu-i așa ? Dar ce te faci atunci când frigul te pătrunde, atunci când căminul nu-ți oferă suficientă căldură fizică ? Cum să te mai simți ca-n filmele cu colinde atunci când pui trei pături pe tine și tot îți tremură dinții de frig în gură ? Atunci cu siguranță vei începe să regereți că nu ai apelat la serviciile oferite de www.e-izolatii.ro,însă află că nici acum nu e prea târziu. Documentează-te, înainte să dea iar frigul peste tine și să te surprindă cu o locuință neechipată corespunzător !

Reclame

2 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Frumos scris…si parca da, simt ca fac parte din decor. Mai ales ca de vreo 2 zile beau ceaiuri in nestire. Nu pentru ca as vrea, ci pentru ca e nevoie.

    • Sper să revină curând zilele îl care bei ceai din pură plăcere. Însănătoșire grabnică îți doresc !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: