De ce să apelezi la servicii de mutări

1 octombrie 2014 la 12:43 pm | Publicat în RECOMANDĂRI | Lasă un comentariu
Etichete: , , , , , ,

mutari mobila

Căminele studențești sunt adevărate labirinturi ale dorinței, ale socializării și a tot ceea ce e frumos în studenție. Acest lucru poate fi confirmat de marea majoritate a studenților care cel puțin o noapte din viața lor au petrecut-o în lăcașele deja amintite. Pentru mulți, căminele sunt o chestiune foarte practică, ajutându-i în goana după economii destinate distracțiilor ulterioare. În plus, cum prețurile pentru un loc în cămine este de regulă unul modic, studenții fac ce fac, indiferent de căi, pentru a ocupa un astfel de pat în căminele studențești arondate facultăților.

Acum, fără a mai insista prea mult pe avantajele statului în cămin, vreau să punctez și unul dintre dezavantaje: mutatul. Strânge, selectează, împachetează și mută – aceste activități sunt corvoada anuală a studenților, în momentul în care aceștia se văd nevoiți să se întoarcă acasă, sau, mai rău, să se mute dintr-un cămin într-altul pe perioada vacanței de vară.

După ce ai stat un an universitar în cămin, e lesne de înteles că ai strâns ceva avuție pe lângă pat, pe lângă dulap. Când vine vara, cum ai prins și-un internship care să dea bine în CV, bagi o cerere la Serviciul Social să-ți prelungească șederea, doar nu te vei muta în chirie, tu, sărac student, care te uiți și după monedele de un bănuț ce le primești rest la Tovani. Cu chiu cu vai, reușești să obții aprobarea, deci cheful se prelungește în marele oraș universitar în care ai șezut până adinioară, însă nu toți avem noroc cu carul, așa că trebuie să te muți într-alt cămin. Ce înseamnă asta ? strânge-ți șatra, ia-o-n spate și mută-te de cele mai multe ori fix peste drum, adică o întreagă nebunie pentru a te muta la 100 de m cu patul. Bineînțeles, mulți dintre noi s-au ândit deja că ar fi mult mai ușor să muți dulapul cu totul, doar că lucrul ăsta nu e permis, căci la poartă survolează șoimul și-ți taie instant din elan. Scripetele improviat din cearceafuri nu prea ține, căci se rupe și te trezești chiar că-ți speli rufele în public. Așadar, ce rămâne de făcut ?!

Opțiunea 1:

Tu cu un coleg puneți rucsac lângă rucsan și mișunați de la un cămin la altul ca mexicanii la graniță. Se prea poate însă ca, după ce i-ați mutat lui lucrurile, să se plictisească și atunci să te trezești singur împotriva mormanului de bagaje pe care trebuie să le evacuezi urgent, că femeia de serviciu nu stă o eternitate după tine, student puturos, ca tu să te muți. Se mai poate întâmpla și ca tu să ai mai puține bagaje decât colegul pe care-l ajuți, deci să nu ți se renteze afacerea.

Opțiunea 2:

Angajezi o firma mutari și ai scăpat de mai multe griji: nu te rogi de nimeni, deci nu rămâi dator, ai pe cine da vina în condițiile în care lucrurile tale ajung deterioriate sau suferă întârzieri (tipii ăștia au asigurări babane, deci ai avea de unde să fii despăgubit), plus că ai și cu cine te certa, pe cine da vina dacă ceva nu decurge conform contractului semnat între ambele părți. Scurt și la obiect: mutări dintr-un punct în altul în cel mai scurt timp posibil, prin intermediul unui personal calificat, complet legal, pe baza de contract de prestări servicii. Ce zici, nu scapi mai ieftin așa cu mutarea ?!

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: