Chinul dinaintea nunții – la ce îl supune ea pe el

21 septembrie 2014 la 8:29 pm | Publicat în Uncategorized | Lasă un comentariu

angry wife

Cel mai emoționant moment din ziua unei fete nu este neapărat ziua nunții, ci mai degrabă cea în care i se face fastuoasa propunere, care, la schimb, primește un simplu ”da” (în caz favorabil). Astfel, fetele stau și discută și își detaliază exagerat de mult una alteia cum lui i-a tremurat vocea (gradele din licoarea de dinainte trebuiau mascate cumva, nu crezi ?), cum poate s-a lăsat zărită vreo lăcrimuță în colțul ochiului (poate-l trăgea curentul, te-ai gândit?!) și mai ales cum a îngenuncheat (bietul de el a obosit de la toată alergătura după fusta ta, scorpio!)
Atente la detaliile minuscule, femeile nu scapa nicio secundă din vedere atunci când, după marea întrebare, se întâlnesc cu prietenele lor pentru a-l toca la propriu pe bietul viitor nefericit alături de nefasta lui nevastă. De la ținută, freză, scenariu, locație, flori, bla bla, tot este analizat, în special acele inele de logodna ce fac parte din cea mai nouă colecție semnată de vreo arhicunoscută casă de bijuterii.

Cu cât mai mare, cu atât mai bine – tipica gândire atunci când femeile vorbesc despre … diamantul încrustat în inelul de logodnă. Dacă mai e și aur roz, atunci e și mai bine, deja aurul alb fiind depășit, iar cel galben fiind ăstrat în continuare de deget doar de femeile clasice, deși ocntemporane cu primele, minimalistele. Oricum, la urma urmei, fiecare dintre cele două categorii sfârșesc cu cel puțin două inele: unul de logodnă și verigheta. El, bietul, scapă mai ușor, își pune doar o greutate de mână, că la brațul celălalt îi atârnă deja una: poșeta ei. (”cărăuși de ocazie”se numesc bărbații care-și găsesc prietene ce nu-s în stare să-și care boarfele după ele, că altfel nu pot numi o poșetă plină ce măgării inutile. Da, sunt răutăcioasă. Da, aici judec. Da, am s-o fac în continuare, indiferent ce mi-ai zice tu, stimabilo.)

Dacă pentru eterna dilemă ” ce să îmbrac la nuntă?!” răspunsul se găsește aici, nu e la fel de simplu atunci când vine vorba de verighete. Cu o puternică simbolistică, aceste două inele se poartă în cuplu, ca majoritatea lucrurilor ce se vor face după uniunea maritală. Astfel, trebuie găsit un model care să se potrivească ambilor parteneri. Totuși, de cele mai multe ori, selecția e cu mult ușurată în favoarea bărbatului: ea le alege, i le prezintă, el plătește și poartă una dintre ele, că vrea, că nu. Ăsta e cazul ușor, în care el merge pe mâna ei, find convins că a lui viitoare consoartă are gusturi bune. Scenariul invers este cel horror, în care viitorii nuni se ceartă ca la ușa cortului, doar că de data asta în fața vitrinei cu bijuterii, neputând a se pune de acord. În genere se caută inele asemănătoare, dacă nu identice, precum cele de mai jos. Însă, mai nou, se poate ca ea să aibă o verighetă total diferită de a lui, pe principiul suprem al feminității. Oricum, la final, dacă treburile nu se agravează prea tare, vom striga cu toții ” să se pupe mirii, să se pupe mirii !!” – atât atunci, pe loc, la ofițerul stării civile, cât și mai apoi, în timp, cu un alt fel de certificat în mână … 😀

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: