Consumatorismul zilelor noastre – cu totii il traim si il alimentam

12 August 2014 la 6:37 pm | Publicat în RECOMANDĂRI | Lasă un comentariu
Etichete: , , , , , ,

partner_slide

Cu toții cred că am auzit cum oamenii se plâng că nu au bani, că nu el ajung, că mereu și mereu au nevoie de mai mult pentru traiul zilnic. Poate la un moment dat chiar și noi am făcut sau încă facem parte din categoria oamenilor care se hrănesc din lamentări, de parcă faptul că își exprimă în mod constant nemulțumirea i-ar îmbogăți peste noapte. Oricât am încerca să îi privim cu un aer de superioritate, nici noi nu suntem mai buni, căci și noi, într-un fel sau altul, găsim câte o nemulțumire pe care să o extrapolăm și să o descriem într-o asemenea manieră încât să pară catastrofală, deși, de fapt, ea nu e chiar așa dezastruoasă precum ni se pare nouă tocmai din faptul că face parte din viața noastră, deci noi suntem cei nevoiți să o trăim, să o cărăm după noi prin existența de toate zilele.

În ciuda faptului că românașul nostru miorlăie cât îl țin plămânii că nu are suficienți bani, că facturile sunt prea mari, că Băsescu și toți cei de la guvernare sunt niște hoți, șarlatați notorii, priviți cărucioarele arhipline din supermarketurile deja branduite. Uitați-vă la ele nu neapărat în zilele de salariu, ori în acea perioadă în care vedeți și la bancomat coadă pentru că se scot lefele și/sau pensiile, ci și-n acele perioade obișnuite, comune din lună. Veți vedea atunci o mulțime de produse mai mult sau mai puțin folositoare, uneori în cantități exagerate, căci facem parte dintr-o societate de consum, care să hrănește cu și din reclamele anume alese de mass-media spre prezentare repetitivă, obositoare ochiului.

Mi-am făcut un obicei, cam prost ce e drept, de a trece zilnic prin supermarket-ul Auchan din Cluj-Napoca; acest fapt se întâmplă și pentru că lucrez peste drum de el, dar și pentru că au tot felul de promoții ademenitoare, pe care nu ajungi decât la final să conștientizezi că, de fapt, ele sunt dăunătoare bugetului tău limitat. De aici un leu, de dincolo un ban și uite așa te trezești că, în mod inconștient, ajungi la casa de marcat și bonul fiscal îți apare în valuri, valuri, cu câteva zerouri la final. Stupefiat, te întrebi atunci pe ce ai dat atâția bani, căci, în fond, practic, nu ai cumpărat mare lucru. Evident, nu se pune probleme de renumitele prezervative London, căci ele știm clar că sunt un must, deci ele reprezintă o adevărată investiție, așa că nu trebuie să ne gândim de două ori atunci când le aruncăm în coș, mai ales că știm ce bine ne prind ulterior, atunci când suntem în lumea naostră, departe de magazin și de tot ce ne înconjoară. 😀

Anunțuri

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: