Piața hotelieră din Cluj între hoteluri și pensiuni

29 iulie 2014 la 8:11 am | Publicat în RECOMANDĂRI | Lasă un comentariu
Etichete: , , , ,

Pentru unitățile de cazare din Cluj-Napoca începutul anului 2014 a beneficiat de niște momente de respiro, datorită faptului că investițiile noi au întârziat să apară la fel de mult ca în anii precedenți. Iar dacă investițiile majore nu au mai avut loc și concurența nu s-a dezvoltat, proprietarii de pensiuni, hoteluri și alte unități de cazare clujene deja existente au început să spere că 2014 va fi un an mai bun decât cel precedent.

Pe lângă turiștii care vizitează capitala Transilvaniei datorită multitudinii de atracții turistice pe care le găsesc aici, piața business din Cluj se află și ea în plină dezvoltare. S-au deschis și se deschid în continuare în acest an diverse centre de afaceri, lucru care bucură hotelierii pentru că aceasta înseamnă că traficul de business este și el în continuă creștere.

O altă speranță a proprietarilor de unități de cazare din Cluj este și câștigarea titlului de Capitală Europeană a Tineretului în 2015. Datorită acestui lucru, se preconizează pregătiri intense încă în 2014, ceea ce înseamnă evenimente care vor aduce mai multe beneficii turismului clujean.

În 2013, cele mai populare hoteluri din Cluj au fost unitățile de cazare afiliate unor rețele internaționale. Printre aceste menționăm Ramada, Golden Tulip Ana Dome sau Opera Plaza. Hotelurile au însă o importantă concurență în pensiunile clujene, a căror dezvoltare a devenit tot mai proeminentă în ultimii ani.

Avantajul pe care pensiunile îl oferă față de hoteluri este reprezentat de serviciile și condițiile de cazare apropiate de confortul hotelurilor de 3 sau 4 stele, dar la prețuri ceva mai mici decât ale acestora. Pensiunile sunt de regulă alese de către turiști, în timp ce traficul business este direcționat în mare parte către hoteluri.

Multe pensiuni se află în zona centrală sau în apropierea obiectivelor turistice importante ale orașului, a gării, aeroportului sau a autogărilor, acestea fiind motive în plus pentru care turiștii aleg pensiunile în defavoarea hotelurilor. Una dintre unitățile de cazare foarte căutate de turiști este și Pensiunea Mioval, care se află pe strada Partizanilor, aproape de Autogara Fany, de Gară și la circa 10 minute de centrul orașului.

Dacă vă aflați în căutarea unei unități de cazare convenabile în Cluj-Napoca, găsiți o mulțime de informații relevante pe cazareclujnapoca.ro, un site de turism care prezintă foarte multe opțiuni de cazare grupate pe zone, descrieri ale fiecărei unități în parte, poze, detalii, obiective turistice, prezentări video, precum și informații de interes pe blogul specializat.

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: