Vechimea anvelopelor

27 mai 2014 la 2:01 pm | Publicat în RECOMANDĂRI | Lasă un comentariu
Etichete: , , ,

vechime-anvelope

Recent, in America, 4 persoane au murit intr-un accident a carui cauza s-a stabiliat ca a fost dezintegrarea in mers a unei anvelope. Urmare a acestui tragic accident autoritatile au inceput o investigatie care trebuie sa analizeze legatura dintre vechimea cauciucurilor si rezistenta acestora la conditiile de drum.

Dupa ce s-a stabilit ca anvelopa de s-a dezintegrat in mers avea 10 ani vechime in America subiectul legat de varsta unei anvelope auto a devenit unul incins, motiv pentru care jurnalisti de la ABC News au demarat si ei propria investigatie. Jurnalistii de la ABC News vor sa afle de ce Asociatia Producatorilor de Anvelope din America a cheltuit 36.000 de dolari in lobby pentru ca un amendament legislative care dorea sa introduca varsta anvelopelor pe lista obligatorie a componentelor ce trebuie verificate la inspectia tehnica periodica.

Principalii producatori de automobile recomanda soferilor sa monteze anvelope noi pe masina o data la 6 ani in vreme ce unul dintre cei mai mari producatori de cauciucuri auto din lume, Michelin, a marit perioada pana la 10 ani.

Directorul executiv al Asociatiei Producătorilor de Anvelope din America, este de parire ca totusi sunt alti factori mai important care trebuie luati in seama inainte de vechimea unei anvelope. In antiteza cu acesta se afla Don Karol, investigator-sef la Consiliul National pentru Siguranta Rutiera, care spune ca vechimea unor anvelope are un rol important in slabirea structurii interne a unei anvelope. Totusi trebuie tinut seama de modul in care este depozitata o anvelopa. Daca, spre exemplu, niste anvelope sunt depozitate in soare, pet imp de vara, cand temperaturile ajung la 40+ grade Celsius posibilitatea ca o anvelopa sa produca accidente creste.

Trebuie sa stiti ca pe fiecare pneu, producatorii de anvelope stanteaza data fabricatiei, cunoscut sub numele de DOT. Acesta se afla pe peretele lateral si este format din 4 cifre. Primele doua cifre reprezinta numarul saptamnii din an, iar ultimile doua cifre reprezinta anul in care a fost fabricata anvelopa respectiva. De exemplu un DOT 4011 inseamna ca acele anvelope au fost fabricate in saptama 40 din anul 2011.

Chiar daca in Romania legea nu are prevederi in ceea ce priveste vechimea unei anvelope si doar dimensiunea profilului trebuie totusi sa nu va supuneti riscurilor si sa folositi cauciucuri auto foarte invechite care de cele mai multe ori prezinta la suprafata crepaturi fine.

Daca va aflati in situatia in care aveti pe masina astfel de anvelope, cu fine crepaturi, puteti consulta lista de preturi de la magazinul www.vanzarianvelope.net . Personalul foarte amabil va poate ajuta cu sfaturi si recomandari.

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: