Viata in salbaticie

24 mai 2014 la 8:45 pm | Publicat în RECOMANDĂRI | Un comentariu
Etichete: , , , , , , , , , ,

Fiecare dintre noi are câte un vis extravagant în viața asta, ceea ce denotă imaginație și îndrăzneală. De admirat este faptul că, în ciuda condițiilor vitrege de viață în care, aparent, trăiește marea majoritate, aceași majoritate își permite să viseze, chiar dacă o face cu ochii deschiși, căci aia nu costă nimic, poate doar speranțe reîncălzite, la același foc mic al panicii și groazei cum că ”dar dacă . .?!”.

lei tigrii si pantere

Alții, mai puțini aventuroși, se mulțumesc să privească tăcuți, dar cu invidie. Din cauză că nu-și permit să se lase liberi, le e ciudă pe cei ce o fac, ocazie cu care le găsesc acestora din urmă tot felul de cusururi. De ce ?! Pentru că strugurii-s acrii. E mult mai comod să privești de pe margine cum alții își trăiesc viața, când, la fel, ai putea să faci și tu, dar alegi să nu. Parcă ar fi mult mai interesant dacă ar veni un anume X nu doar să îți spună ce și cum, dar să-ți și arate exact în ce ar avea să constea viața ta dacă ai începe să o trăiești, nu ?! Pe principiul: după noi, leneșii, cine vine să ne ducă-n Iad ?!

Ai nevoie de o pauză ?! E ok, e dreptul tu, ia-ți-o, căci doar tu știi cât ai tras până să ajungi aici, așa că, din când în când, omul trebuie să se reseteze, să-și încarce bateriile pentru a putea porni din nou în lupta numită ”viață”. Așadar, să nu crezi că te critic pentru că ai o perioadă de tranziție, în care ai ales să nu faci nimic. Din contră, sunt foarte de acord cu tine, mai ales datorită faptului că momentan fac și eu același lucru: adică nu fac nimic, iar asta nu pentru că, de data aceasta, așa mi-am propus eu, ci pentru că, din varii motive, nu am altă opțiune pe care să mi-o pot susține singură. Deci, să ședem, dragilor !

Totuși, în pofida a ce am scris mai sus, aia nu înseamnă că eu în continuare nu visez la o escapadă în Africa, printre frații mei sălbatici, temperamentali și sângeroși. Să nu credeți că, din când în când, ascultând sfatul lui spanac.eu, nu mai uit și după cele mai bune oferte pentru circuite Africa. Exact, asta e, zic unii, nesăbuința pe care mi-aș dori-o, care mi-ar conveni de minune, deși, poate, în momentul de față nu sunt în totalitate conștientă de riscurile la care m-aș expune într-o asemenea călătorie, însă îmi garantez eu mie că amintirile de acolo ar fi de neprețuit pentru tot restul vieții mele.

Sufletului vostru ce i-ar plăcea ca voi să îndrăzniți să trăiți ?!

Reclame

Un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. ar fi ceva frumos o excursie in africa…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: