Viata fara curent electric

23 mai 2014 la 8:50 pm | Publicat în RECOMANDĂRI | Un comentariu
Etichete: , , , , ,

electricity

Mereu m-am întrebat dacă în casa electricianului se ia vreodată curentul. Oare el, când e plecat la muncă, se gândește vreodată dacă acasă familia rămasă are lumină ? Cine are grijă de cei ai săi, cui îi lasă ? Se interesează și altcineva în afară de mine de asemenea probleme existențiale ?!

Poate că oamenii mari nu se stresează prea tare, căci mulți dintre ei nu s-au născut direct cu lumină la capul patului, deci mai mult ca sigur bunicii noștri și-au făcut temele la lămpaș, ori au fost prea săraci și pentru a-și permite unul. Părinții noștri, ceva mai tinerei, ne vor povesti despre curentul cu rația, deci vizionare emisiuni tv doar pe apucate și aia între ore fixe, dinainte stabilite. Spre exemplu, mama îmi spunea de nu știu ce desen animat de pe vremea ei, care dura doar 5 minute. Dar dacă în fix alea 5 minute te trecea la baie și, ca omu’, chiar trebuia să te duci ?! Ce te făceai ?! Clar, ratai emisiunea pe care, copil fiind, ai așteptat-o toată ziua cu sufletul la gură. Odată finalizată, degeaba te întorceai tu de la ce treabă ai făcut acolo unde, zice-se, chiar și regele merge singur, căci era gata pierdută, nu tu reluări, nu tu înregistrări. Mergeai afară și copiii povesteau despre ce a făcut personajul X din desenul animat Y, iar tu habar nu aveai și nici nu mai avea vreun farmec după ce-ți povesteau ceilalți tovarăși de joacă.

Acum, noi avem panouri electrice. Până și eu știu că, dacă vreodată se ia curentul în casă, trebuie să mă duc sus, la etajul al doilea al blocului în care locuiesc, acolo unde sunt niște cutii pline de fire multicolore, panouri unde sunt mai multe căsuțe cu manete. Ei bine, maneta căzută trebuie urcată la loc, la nivelul ei normal. Acționând astfel, sunt mari șanse să-mi revină curentul. Pare simplu, nu ?! Da, așa ar și trebi să fie, în condițiiile în care e doar o cădere de tensiune sau ceva supraalimentare la sursă, căci, în caz contrar, mai ales când asta se întâmpla noaptea, când tu ai de terminat vreun proiect, atunci nu-ți rămâne de făcut nimic altceva decât să te rogi să cunoști pe cineva care să fie electrician nonstop.

Ce panică ar fi pe toată lumea ca orașele să rămână preț de vreo săptămână fără curent, nu ?! Da, bineînțeles, sunt generatoare de rezervă, însă orice resursă trebuie să ne amintim că e limitată în timp, așa că nu ar dura prea mult până lumea să o ia razna, să se bată între ei pentru ultimul capăt de lumânare parfumată din supermarket-urile oricum vandalizată, căci, fără lumină, nu mai există niciun sistem de protecție.

dar, totuși, să revenim: cine se ocupă de electricitatea electricianului atunci când el remediază o altă problemă de electricitate, a altcuiva, la fel de nerăbdător să intre pe Facebook, cam ca și pruncii electricianului, care-l tot sună în disperare să se întoarcă mai repede acasă, să le dea din nou porția mult așteptată de curent ?! fără telefon, căci la cât de inteligente-s gadget-urile astea, se termina una-două, fără laptop,căci nu apuci să vezi nici un film cap-coadă în condițiile în care n-ai pc nou, fără aparatură electrocasnică la îndemână pentru a te hrăni, fără curent la centrală pentru a te încălzi și a face baie cu apă caldă . . .  hmmm  . . . cum ar fi dacă . . ?! ce-ar face electricianul pentru copiii săi … electriza(n)ți ?!

Reclame

Un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] Alex’andra o cunosc de muuuulţi ani! E printre puţinele bloggeriţe care mi s-au lipit strâns de suflet […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: