Ne pregatim de sarbatoare

22 mai 2014 la 3:11 pm | Publicat în RECOMANDĂRI | Lasă un comentariu
Etichete: , , , , ,

fruct capsuna

Cu mic cu mare, ne pregătim de-a noastră sărbătoare. Care ?! Cea pe care o așteptăm cu toții, entuziasmați și numai la gândul ce ne va încerca în respectiva zi, căci încă de pe acum știm cu siguranță că va fi una de neuitat, având în vedere că-n tot anul nu am fost dezamăgiți de grandoarea acestei zile.

Se apropie 1 iunie, ziua internațională a copilului, motiv pentru care fiecare dintre noi se pregătește sufletește pentru a se bucura puțin de copilărie, de amintirile frumoase legate de perioada de departe cea mai frumoasă din viața unui om. Încă de pe acum, facem planuri, elaborăm ipoteze, planificăm petreceri surpriză, așteptându-ne la tot ce poate fi mai frumos într-o asemenea zi de mare fast. Nu, nu trăim în trecut, însă atunci când el e strâns legat de copilărie, cu siguranță vom profita de cea mai mică șansă de a redeveni copii, căci, la pachet cu acest simțământ, vine lispariția problemelor, a grijilor, a sarcinilor de adult în general și a responsabiliăților aduse odată cu înaintarea în vârstă.

Oameni mari, maturizați înainte de vreme, adesea uităm să ne bucurăm de lucrurile simple, mici, dar care fac diferența și care contează cu adevărat. Împovărați de existența noastră zilnic, de multe ori uităm chiar și să zâmbim, fiind mereu pe fugă, de la o locație la alta, acolo unde timpul nu ne permite nici să zăbovim măcar o clipă, să mai trăim și noi, că de lucrat tot lucrăm, însă la ce bun dacă, la finalul zilei, întorși într-o chirie pentru care tragem în jug, nu avem de ce să ne bucurăm și nu avem nici măcar un motiv pentru care să contemplăm ziua ce tocmai a trecut ?!

Totul este trist în lumea adulților, mai ales însingurarea ce a intrat forțat în sufletul multora. Cariera e acum pe primul plan. Nu avem familii pentru că nu dispunem de timp suficient pentru a-l aloca lucrurilor care contează cu adevărat în viață. Ne plângem de diverse incompatibilități și fricile din mintea noastră ne obligă să rămânem singuri, căci nu îndrăznim să intrăm în vreun parteneriat.

Copii ?! Noi suntem copii, dar am uitat asta. Așadar, nu avem nici copii, deși tânjim după ei, motiv pentru care ne mulțumim doar să îi invidiem pe cei mai noroși dintre noi, care au fost cadorisiți cu așa ceva. De fapt, s-au cadorisit singuri, căci au ajuns să realizeze pentru ce se merită viața asta trăită, însă noi nu, căci nu avem curajul de a ne lăsa liberi, căuta un partener care să împartă aceleași idealuri împreună cu noi, după care pasul iemdiat următor să fie o uniune în acest sens, din urma cărora să rezulte cel puțin un copil, să avem și noi pentru cine căuta promotii 1 iunie.

În rest … totul este deșertăciune, peste tot unde te uiți.

O viață în care nu iubești, o viață fără copii nici măcar nu merită amintită !

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: