Destinatii de vacanta

22 mai 2014 la 10:03 am | Publicat în RECOMANDĂRI | 2 comentarii
Etichete: , , , , , ,

vacanta in dubai

Așa cum știe orice student român, tocmai când urmează intrarea glorioasă în sesiunea cea nemiloasă, vremea bună se gândește că e cazul să apară și să stagneze așa o lungă perioadă de timp, fix în ciuda noastră. Dacă noi, bravii soldați ai univerităților române, trebuie acum să ne închidem în salile de lectură și să ne pironim cumva ochii strict în cărțile de specialitate, cei mai puțin stresați, care oricum nu vor frunzări cursurile decât în dimineața dinaintea examenului, stau frumușel acum pe teresa, la o bericică, savurând minunata licoare în tihnă, bucurându-se de vremea însorită ce le mângâie fețele fără cearcăne.

Frustrați de timpul mult prea puțin pentru a stoca în memory card-ul nostru mental ceea ce deja trebuia, zice profa, parcurs măcar (!) de două ori până acum, ne adâncim în mâjnirea noastră când privim în jur și observăm că alți colegi de-ai noștri nu au absolut nicio grijă în afara prinderii promoțiilor la bere. Da, știm, nu e o băutură demnă de un intelectual ca noi, dar parcă și nouă ne-ar tihni o carafă de vin cu gheață sau, dacă nu, măcar o înghețată răcoroasă pe cel mai cunoscut bulevard din oraș (nb: B-dul Eroilor, Cluj). Cum nici asta nu se prea poate, sau, dacă totuși facem cumva să se poată, tot nu ne convine, pentru că nu se va întâmpla când și cum ne dorim noi, ne întoarcem la markerele noastre deja uzate, la teancul de cursuri care nu se va parcurge singur și ne montăm un fel de dispozitivimaginar cu  ajutorul căruia luăm poziția unui student eminent, la birou, care citește de zor, până înainte chiar și cu zece minute de a intrat in amfiteatrul groazei, sala de examinare.

Dacă voi puteți, concentrați-vă și pentru noi, ăștia mai slabi de îngheri, care, cu pixul în mână, visăm la cai verzi pe pereți. Nu, nu ne dorim într-un carusel, deși nici aia nu e o idee prea rea, însă ne-ar face deosebită plăcere ca acum, să fim la mare, la soare, pe nisipuri fierbinți, cam ca și-n melodie, să vă scriem de acolo. De fapt, nici vorbă, dacă eram acolo, cu siguranță cuvintele de față nu ar fi ajuns la voi, sau cel puțin nu în forma asta și nu acum, căci am fi fost mult prea ocupați să ne simțim bine, să ne bronzăm și să bem băuturi rece, aduse de un ospătar bunoc la șezlong.

Cum, cel puțin pentru moment, rămânem doar cu salivatul la pozele exotice, nu ne rămâne altceva decât să ne clătim ochii pe travelfan.ro, site-ul care, în câteva secunde, la doar câteva click-uri distanță, ne va transpune în orice peisaj de vacanță ne dorim noi, după bunul plac, preferințe și nevoi. După ce am făcut un tur virtual prin multitudinea de opțiuni de vacanțe pe care, de regulă, nu ni le vom permite prea curând din bursa noastră de student, am face la fel de bine, vorba părinților noștri să punem mâna pe carte, să studiem, să mâncăm informație pură pe pâine și să ieșim cu bine din sesiunea ce bate la ușă și ne transformă nopțile în clipe de panică, stress și nervozitate crescândă.

Reclame

2 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. dubai…ce priveliste! te pierzi in albastrul acela

    • Măcar cu gândul, prin imagini, să dăm și noi o fugă până acolo 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: