Pune preț pe tine, înainte să ți se aplice o etichetă nefavorabilă și neadevărată

6 Martie 2014 la 9:55 am | Publicat în RECOMANDĂRI | 4 comentarii

written storiesRevin mereu și mereu la aceeași idee a mea: imaginea vinde și se vinde ! Cu siguranță ați observat și voi asta, indiferent de mediul de activitate avut. Nu că ar fi ceva rău, dar, într-un fel sau în altul, cu toții ajungem să fim conștienți de acest aspect, mai mult sau mai puțin voluntar. Din nefericire, unii dintre noi o află pe pielea lor, prin modul cam neplăcute, indiferent că le sunt imputabile sau nu. În mod cert, de preferat e ca tu însuți să-ți dai seama când ceva e neglijent la tine, dar mult prea evident, pentru ca, mai apoi, să poți face discret micile corecturi ce se impun. Totuși, dacă asta nu se întâmplă, nu e necesar să te superi inutil, să te bosumfli, ci trebuie să iei act și să operezi în consecință.

Dacă moralul, mentalitatea, personalitatea, percepția subiectivă asupra vieții este ceva mai greu de cosmetizat, de reorganizat, nu același lucru se poate spune și despre aspectul fizic. E de la sine înțeles că, mai întâi de toate, trebuie să vrei să faci ceva în acest sens. Dar, de cele mai multe ori, asta nu reprezintă o corvoadă, ci, din contră, o adevărată manie compulsivă, așa încât, marea majoritate a oamenilor se preocupă de ei înșiși, fără să fie împinși de la spate. Dacă în materie de modă, de vestimentați, încălțăminte și accesori, s-ar putea să aibă nevoie de ceva sfaturi avizate, la capitolul îngrijire personală, în mare, cam toți știm ce ni se potrivește, respectiv ce e de evitat de pe rafturile magazinelor. Cum am ajuns la acest record ? Prin experiențe anterioare repetate, favorabile sau nu. Astfel, odată ce ai încercat un anumit produs, după câteva utilizări, fără să fii un specialist în adevăratul sens al cuvântului, poți concluziona dacă este sau nu pentru tine. Tot așa, spre exemplu, te poți pronunța dacă un sampon natural ar fi sau nu benefic tipului tău de fir de păr.

Așadar, nu e foarte complicat, din contră, e chiar simplu ! Tot ce trebuie să faci, e să-ți permiți să îndrăznești, să vrei să experimentezi, în pofida faptului că, la mai tot pasul, ar exista șansa, de fapt, NEșansa de a da peste ceva ce nu ți se potrivească. Oricum, dacă nu te încumeți, nu prea ai de unde să știi dacă e de bine sau nu, cel puțin nu prin propriile simțuri, percepții, trăiri. Da, e adevărat faptul că, pentru că nu vrei să riști, poți să crezi alte persoane, prieteni, cunoștințe, rude, pe cuvânt, care, în încercarea lor de a te convinge, îți vor prezenta, la rândul lor , experiențele proprii, care vor putea fi similare cu ale tale, în eventualitatea în care, la final, te-ai decide să le urmezi sfaturile, dar, cum, se știe că suntem diveriți, deși avem trăsături relativ comune, cel mai bine și mai indicat ar fi să încerci, căci, vorba aia, ”încercarea moarte n-are”.

Concluzionăm că, în fond, decât să ai pe cine da vina, mai bine plătești tu pentru nereușitele tale, măcar trăiești cu gândul că ai făcut tot ce ai putut și că ai încercat. Sa-r putea să-ți reșească, n-ai de unde ști cu siguranță din prima că nu, așa că, zic eu, merită să încerci, cine știe în ce mod plăcut te-ai surprinde și ar fi nasol să nu te fericești, tu pe tine, atunci când ai avea ocazia.

Anunțuri

4 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Sau ai incredere in tine, tu stii ca alegerile tale sunt cele mai bune!

    • Nu neapărat cele mai bune, însă cu siguranță ți se vor potrivi cel mai bine.

  2. Si, daca ti se aplica ai incredere in tine nu in etichetele puse de altii:))
    Stii, cum se spune: tot patitul e priceput…dar, iti trebuie nervi de otel si multa rabdare…

    • Cine are, are, cine n-are, își face rost 😀 chiar și răbdarea se poate procura 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: