Posibilitatea succesului ne sperie intr-atat, incat refuzam sa mai indraznim – Trist !

28 Februarie 2014 la 1:03 am | Publicat în RECOMANDĂRI | 2 comentarii
Etichete: , , , , , , ,

traieste-ti viata asa cum vrei

Trăim vremuri grele, vremuri de criză, sau, cel puțin, asta ni s spune constant, atât de des și de convingător, încât noi chiar am ajuns să ne autoinducem o stare de criză și nu doar economică, ci pe mai multe paliere ale vieții noastre. Dacă e sau nu așa, doar noi putem să alegem să trăim, sau, din contră, să începem să schimbăm, să modificăm ce nu ne place la decorul nostru cotidian. Evident, nicio schimbare nu vine de la sine, ci, mai întâi de toate, trebuie să ne-o dorim, în consecință, să ne comportăm cu ea ca și cu o adevărată lady: să o curtăm, să o momim cu ce avem noi mai bun, să o facem să ne dorească, toate aceste eforturi, la final, încununând un real succes dacă, din tot acest demers, noi realizăm că trebuie să o avem, pentru noi, în viața noastră, așa încât să o tragem după noi, s-o punem în aplicare și, din acel punct, să o acceptăm pe deplin și să conviețuim împreună. Pun pariu că, până acum, chiar dacă e ea schimbătoare, nu te-ai gândit la similitudinile dintre o femeie și o schimbare majoră, drastică, pe care un om o poate lua doar atunci când e dispus să piardă tot ceea ce, oricum, niciodată nu a deținut.

Pentru mulți, o importantă schimbare e, în fond, mutatul. Fie că e din casa părinților, la căminul studențesc, ori din garsoniera proprietate personală (trăiască mătușa Tamara, ‘deh!) în apartamentul luat cu chirie împreună cu o ea, sau chiar un el. Indiferent de noua formula după care, dimineața, înainte de micul dejun, se va stabili ordinea la toaletă, schimbarea e una vizibilă, însă, cu toate asta, ea e cu atât mai frumoasă, cu cât nu e trăită de unul singur, ci, din contră, aduce oameni împreună, îi pune în niște condiții de viață în care, în mod normal, nu s-ar fi aflat niciodată și în niciun caz nu ar fi fost atât de. . .împreună.

Alții, mai încrezători în propriile forțe, îndrăznesc să se avânte în necunoscut și să facă ceea ce, poate, nimeni din familia sa nu ar fi făcut, sau, oricum, nu acum, nu în condițiile date, nu în ”vremurile de criză” pe care, cică, noi le-am trăi acum. Așadar, deși pare greu de crezut, în nebunia lor adorabilă, unii, puțini ce e drept, chiar azi, în 2014, mai investesc bani în terenuri, pe care, mai apoi, pentru a sublinia a mia oară cât sunt de încăpățânați, își mai și propun să construiască și nu vreo clădire cu birouri, despre care, știm, e profitabilă, ci de-a dreptul o casă, ceea ce, informal vorbind, e nebunia curată.

La auzul acestor proiecte, perspective de idei care, dacă s-ar vrea cu adevărat, s-ar putea chiar implementa, la modul cel mai serios vorbind, scepticii ar râde satisfăcuți în barbă, preconizând iminentul eșec al persoanelor entuziasmate și care ar merge până într-acolo încât să și facă ceea ce visează, peste noapte. Oricum, nu orice chestie de genul are o tentă de hippiotism, ci, spre frustrarea gurilor rele, mulți dintre viitorii antreprenori, mai înainte de a investi într-un teren, se documentează și o fac prin intermediul unor specialiști certificați, adevărați profesioniști, care, prin organizarea de studii geotehnice, ar putea liniști orice potențial cumpărător, care s-ar teme de faptul că e foarte posibil ca, în ceea ce privește calitatea, solul să nu fie unul foarte adecvat, propice pentru ceea ce are el în plan.

Reclame

2 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. E trist, dar foarte adevarat si, atunci daca nu indraznim cum sa evoluam? Ma intrebam si eu!
    O duminica placuta sa ai!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: