Nu lăsa pe mâine ce puteai face ieri !

11 februarie 2014 la 10:01 am | Publicat în RECOMANDĂRI | Lasă un comentariu
Etichete: , , , ,

DSC09774

* mâzgăleala mea *

De undeva, nu știu de unde, cel mai probabil din noi, vine o voce lăuntrică, ce ne determină să ne punem oasele în mișcare și să reușim, în cele din urmă, să ne urnim din loc, să facem ceea ce, din nou, trebuie. Astfel, dimineața, somnoros, abia te ridici din pat. Nu o faci pentru că vrei, ci pentru că știi că trebuie. Nu îți convine situația, cu toate că știi că, dacă ai vrea cu adevărat, ai putea face ceva în acest sens, însă, totodată conștientizezi că acest lucru ar presupune niște sacrificii pe care, pentru moment, nu ți le permiți. Poate nu neapărat e vorba de un eventual sacrificiu, ci de un preț pe care, mă repet, momentan, nu ți-l permiți, căci, odată dat jos din pat, ești, practic, împins de la spate, de o forță invizibilă, care te ghidează spre treburile tale zilnice, unele dintre ele fiind chiar remunerate, deci presupun un salariu, astfel încât, ele, mai mult ca sigur, vin la pachet cu un program riguros, orar care trebuie respectat.

Se spune despre diminețile de luni că sunt cele mai urâte, însă nici zilele de marți nu sunt prea îndrăgite, tocmai pentru faptul că vin exact după luni, atunci când, vorba aia, nici iarba nu crește. Și, uite așa, ajungem la mijlocul săptămâni, zi în care, parcă totuși mai întrezărim o speranță, căci miercurea ne anunță că ce a fost mai greu a trecut deja. Apoi, joi suntem optimiști, știm că mai avem doar un mic pas până la scurta zi de vineri, după care ne vom bucura în tihnă de ceea ce ne place nouă să facem mai mult: nimic. Cu toții am vrea, de altfel, o zi în plus la final de săptămână, între sâmbătă și duminică, să avem un mic răgaz să ne recuperăm, să ne reasamblăm și să ne regătim pentru o nouă zi urâcioasă de luni. Ideea e că, săptămână după săptămână, zilele trec pe lângă noi. Se duc și nu se mai întorc, deși noi trăim cu falsa impresie că și mâine e o altă zi, încă nu la fel ca cea ce tocmai a trecut. Acestea fiind zise, chiar dacă ne place la nebunie să lenevim, ar trebui să ne organizăm mai bine, să ne ducem sarcinile la bun sfârșit astfel încât, la finalul zilei, să putem merge la culcare liniștiți, fără să ne îngrijorăm că  deadline-urile se apropie, iar noi nu vom avea timp suficient pentru a le respecta, căci asta ne va cauza stres nu numai nouă, ci și celor din jur, motiv pentru care întreaga familie va trăi într-o atmosferă apăsătoare, unde creativitatea nu va avea loc, indiferent de câtă nevoie e nevoie de ea, căci, dragilor, ea mereu nu vine acolo unde i se ordonă, deși ar fi de preferat așa.

Da, știu că ți-e greu, știu că ai prefera să te lamentezi în continuare și să strigi cât te țin plămânii că tu chiar nu ai chef, însă mai știu și că nici specialiștilor de la www.hidrogeotesting.ro nu le este tocmai ușor, în special în zilele de luni, când, veniți pe fugă din trafic, ajung într-un final la birou și trebuie să se apuce, fără ca măcar să-și fi băut cafeaua, să întocmească un raport în legătură cu un studiu geodezic, pe care clientul, ghici ce, îl dorea gata încă de ieri.

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: