Falsa pudoare, o masca a celor perversi, dar timizi

23 ianuarie 2014 la 10:48 pm | Publicat în RECOMANDĂRI | 2 comentarii
Etichete: , , , ,

aM1P1x6_700b_v1

Judecăm tot ceea ce rațiunea noastră nu poate pricepe. Ne speriem de nou, nu vrem să-l îmbrățișăm, așa că fugim de el cu fiecare ocazie ce se ivește în viața noastră. De ce ?! De frică ! Nu ne interesează să-l cercetăm, pe el, pe cel nou. În schimb, preferăm să-l catalogăm, să-i atribuim diferite denumiri, care, pe când ne-am apropia cât de cât de el, să ne facă să fugim, să ne îndepărtăm de o asemenea manieră, încât nici chiar cu gândul să nu-l mai ajungem. Așa a fost de când lumea, însă, măcar, în vremurile demult apuse, era o scuză plauzibilă: oamenii erau reticienți la schimbare, astfel că resimțeau o repulsie instinctivă față de tot ceea ce îi făcea să iasă din mintea lor îngrădită.

Astăzi,însă, susținem sus și tare că vrem democrație. Ne batem cu pumnii în piept și intrăm în niște lupte incerte, ilogice chiar, care nici măcar nu ne aparțin. Astfel, spiritul civic din noi o ia razna, făcându-ne să simțim că, aparent, trăim, că facem și noi ceva pe lumea asta, că cineva, acolo, apreciază ce facem noi. Dacă e așa sau nu, rămâne ca fiecare dintre noi să-și răspundă singur. Oricum, prea puțin contează ce faci, atât timp cât faci. La final, doar acțiunile vorbesc în locul nostru, nu ideile rămase la stadiul de planificare, nu promisiunile înșelătoare. Așa a fost dintotdeauna și cu siguranță așa va fi și în continuare. Sper, că-n rest sunt toate prea cu susu-n jos !

Prea multe subiecte tabu, după care nu doar că tânjim, dar ni le și dorim, să facă parte din viața noastră, cea prea puțin plină de conținut interesant, ori antrenant. Cu toate astea însă, dacă ni se ivește ocazia de mai mult, de ceva mai intrigant, ceva ce oricum speram, paradoxal, nu doar că refuzăm, dar ne trezim negându-ne propriile porniri, tratându-ni-le ca fiind ceva anormal, bolnăvicios, care trebuie îndreptat în manieră de urgență. Astfel, mințim, pe noi, pe cei din jur, despre noi. De ce facem asta ? Din nou, de teama de a fi, la rândul nostru, judecați, de a nu fi respinși dintr-o societate din care, dragilor, ar fi mai bine pentru noi dacă am fugi, dacă ne-am refugia într-o lume a noastră, în care să putem să fim liberi, să ne manifestăm exact așa cum simțim.

Citeam pe net că, în ceva restaurant din străinătate, dacă vrei să afli parola de la wifi, trebuie să strigi în gura mare cuvântul cu P. Da, da, exact ăla, nu vă mirați, știu că l-ați ghicit din prima. Ce e mai trist însă că, de fapt, toată această aparentă glumă, e o încercare de a determina oamenii să socializeze mai mult unul cu altul, în detrimentul gadgeturilor, care-s mult prea utilizate, în special în public, în diverse locații, care ar trebui folosite ca loc de întâlnire cu alți oameni. Vă dați seama că, printre persoanele care frecventează restaurantul respectiv, sunt și unii mai versați, mai curioși, care deja nu mai pot fi catalogați novici în domeniul erotismului, așa că ei, fie că știu, fie că deja și-au achiziționat vibratoare fun factory, însă, cu toate astea, sunt mari șanse să prefere să stea fără net pe S4, decât să strige cuvântul mai sus amintit.

Reclame

2 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Stii cum e cu acest minunat cuvant care incepe cu P, ocupa tot mai mult spatiu cu cat nu-ti folosesti creierul si pt altceva si nu actionezi in consecinta.
    Asteptam momentul in care sa vedem femei pe strada cu pancarde pe care va scrie: „Vrem P!”, „Dati P la tot poporul!”, „P-ul inainte de toate!” :)))
    Rad eu rad, dar nu e rasul meu. :)))


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: