Decorează-ți mintea și sufletul te va urma

20 ianuarie 2014 la 9:42 pm | Publicat în RECOMANDĂRI | 3 comentarii
Etichete: , ,

552583_4900930759769_2002140232_n

Suntem ocupați, sau, cel puțin, asta afirmăm cel mai frecvent despre noi. Ne plângem de lipsă de timp, dar niciodată de creativitate, de inventivitate, de ingeniozitate, deși nici de astea nu prea dăm dovadă. Oricum, ideea e că ne lamentăm și am ajuns s-o facem atât de bine, încă noi ne chiar luăm în serios, chiar și atunci când, în fond, așa-zisele noastre stări despresive, nu sunt decât o glumă, una de prost gust, la care nici măcar nouă nu ne mai vine să râdem.

Sunt zile în care suntem mult prea sobri, încât nici personalitatea noastră nu ne mai recunoaște, iar unica soluție rămasă e să ne renege, ocazie din care izvorăsc numeroase tulburări de personalitate, de frământări interioare, pe care, uneori, nu ajungem să le deslușim nici măcar la bătrânețea cea de pe urmă. Și, când te gândești că, isprava noastră, draga și scumpa de ea, ne aparține în totalitate. Nimeni nu știe să ne dărâme universul mai bine ca noi, iar noi ne pricepem de pomină, parol !

Ne trezim dimineața, doar pentru a avea ocazia să resimțim prima frustrare pe ziua respectivă. Ne este ciudă pe noi, pe lume și pe tot, însă ne războim doar cu ceasul deșteptător, a cărui alarmă ne scoate din minți, căci nu reușim să o facem să tacă, să ne mai acorde, cu indulgență, clasicele și mult doritele cinci minute. Dar ea, nu, de neînduplecat ! Pășim greoi spre baie. Acolo, ne vedem fața și rușinea ne cuprinde. Nu suntem mulțumiți nu de ceea ce vedem în oglindă, ci de persoana care ne privește, de dincolo de ea. Vedem cum  ne sfredelește cu privirea și turbăm de furie că nu o putem opri și că, de câte ori o luăm la întrebări, face pe indiferenta și nu ne bagă în seamă, ba mai mult, vedem cum, în insolența-i caracteristică, în colțul gurii, ușor, ușor, i se conturează un rânjet ironic. Știm că e pentru noi, căci doar pe noi ne torturează și îi face plăcere să se joace astfel.

În trafic, alți nervi, alte frustrări, pe care ne asigurăm ca ceilalți colegi de trafic să le observe, eventual să ne compătimească și să ne acorde prioritate în intersecție, de parcă ei nu ar fi la fe lde morocănoși ca noi, de parcă ei nu s-ar grăbi. Nu, doar nouă ni se întâmplă toate rele pe lumea asta, așa că toți trebuie să conlucreze la inducerea (forțată, dacă e cazul !) fericirii noastre, presupunând că, cel puțin, cât de cât, mai avem habar despre magicul sentiment care începe cu F. F, de la fericire, nu de la . . . frustrare, că  pe aia o cunoaștem foarte bine și o experimentăm de zor.

Văzând că, totuși, nimeni nu ne ia în seamă, că  suntem în continuare un simplu artificiu al imaginației noastre, care, de altfel, tânjește după atenție, rămași fără de vreo soluție viabilă, ne decidem, în sfârșit, să punem mâna, să facem noi pentru noi, așa cum știm noi cel mai bine. Astfel, ne căutăm portițe de scăpare, ocazie cu care ne descoperim calități și deprinderi nebănuite, de care credeam că am uitat cu mult timp în urmă. Așadar, hobby-urile, pasiunile noastre, ne salvează de la moarte sigură: depresia. Cu această ocazie, unii dintre noi își orientează atenția spre tencuieli decorative, ceea ce e foarte bine, căci va avea o dublă și simultană schimbare: a noastră și a locuinței în care trăim.

Reclame

3 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. frumos articolul, chiar mi-a placut
    sa ai o zi frumoasa

    • Mulțumesc pentru aprecieri și pentru gândurile bune. La fel îți doresc și eu ție !

  2. O zi minunata!:)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: