Captiv în propria-ți minte

16 ianuarie 2014 la 11:46 am | Publicat în Diverse | Lasă un comentariu
Etichete: , , , ,

1502543_687996344586622_1886454705_n

De multe ori gândim lucruri pe care ne e rușine să le și spunem. De aceea, mintea noastră ne încorsetează în lanțurile ei, iar noi trăim nefericiți, căci ne negăm, noi înșine, dreptul la liberă exprimare, la afirmare. Uneori însă, îndrăzneți din fire, ne permitem să fim liberi și, în concecință, să ne comportăm ca atare, motiv pentru care spunem exact ceea ce  gândim. Ba mai mult, cutezanța noastră nu mai are acum limite, așa că ne mai condimentăm nițel spusele, ornamentându-le cu remărci nu întotdeauna drăguțe.

Totuși, nu trebuie să exagerăm, nu e indicat să otrăvim sufletele celor care ne aud spusele. Nu pentru că dragostea față de aproapele nostru e promovată foarte înălțător lately, nu, ci pentru că, mai înainte de toate, noi suntem cei care trăim cu noi înșine, iar dacă noi nu ne suportăm, dacă noi nu ne plăcem, nimeni nu o va face în locul nostru.

Imaginează-te captiv în propria minte, de unde nu mai ai scăpare,  unde nu te poate vizita nimeni. Singur, singurel, printre ideile tale. Ce te-ai face, căci, așa cum am zis, nu poți evada ?! Ai putea trăi, tu cu tine  ? (te-)Ai suporta ? Ai grijă să-ți creezi liniștea necesară zilnică, pentru a te putea duce, seară de seară, liniștit la cuclare, tu cu tine.

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: