Ca mersul pe bicicletă . . .

16 ianuarie 2014 la 1:24 am | Publicat în RECOMANDĂRI | Lasă un comentariu
Etichete: , , ,

mersul pe bicicleta

S-ar scurge mult prea mult timp, înainte ca fiecare dintre noi să apuce să numere de câte ori a auzit cuvintele din titlu. Cu toate astea însă, instinctiv, la rândul nostru, le folosim și noi pentru a descrie o acțiune naturală, pe care nu trebuie să o mai gândești, dacă, anterior, ai avut ocazia să o exerciți, cel puțin o singură dată. E ca și cum toată memoria ți s-ar activa și te-ar ajuta să te concentrezi, să rememorezi ceea ce e de făcut, ca și cum întreaga ta viață ar depinde de acel deja-vu autoindus.

Deși creierașul nostru nu ține întotdeauna cu noi, noroc că avem anumite automatisme, care sunt ca niște pop-up-uri, ce ne apar neprogramat în viață. Așa, existența ne e facilitată, ocazie cu care putem să câștigăm timp, fără a ne mai irosi clipe prețioase pe repetări inutile. Deși repetiția, se zice, e mama învățăturii, lucrurile se așează mai ușor în cotidian dacă, pur și simplu, din instinct, faci ceea ce trebuie făcut, în timp util, fără amânări ori reprogramări ulterioare.

Mersul pe bicicletă e experimentat de majoritatea dintre noi încă din fragedă pruncie. Tot atunci e perioada din viața omului în care acesta află cele mai multe lucruri noi, pe care le asiminează rapid, așa că, din acest punct de plecare, se poate construi, cu bătaie lung, de viitor chiar. Totuși, din când în când, chiar dacă o facem cu naturalețe, bicicleta, din cauza rodajului, mai cere și câte o scurtă vizită la un service biciclete, iar noi, dacă stăm bine să ne gândim, suntem datori să o cadorisim cu așa ceva, având în vedere prin câte a avut de trecut, toate, toate numai din vina noastră. Dacă nu înțelegeți despre ce vorbesc, amintiți-vă, dragilor, toate trântele, toate căzăturile urâte, care s-au lăsat nu doar cu julituri pe genunchii noștri, dar și cu zgârieturi urâte pe cadrul metalic al bicicletei.

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: