Ipocrizia de Craciun – ce se va intampla in 2014

26 Decembrie 2013 la 4:30 pm | Publicat în Copilul din mine | 8 comentarii
Etichete: , , , , , , ,

11451_501632966540299_161917670_n

Crăciunul a trecut, deci ne putem întoarcem cu to(n)ții la normalitatea noastră cotidiană, cea dinaintea autosugestiei, potrivit căreia ” De Crăciun, fii mai bun !”.

Ne trezim așadar înapoi, la viața noastră comună, dar, zicem noi, măcar o facem după o cură revigorantă de spiritualitate, cu a ei cireașă de pe tort: bunătatea. (tipică sărbătorilor, în general). Ne-am încărcat cu această ocazie bateriile interioare, cel puțin pentru luna letergică ce va urma, în care ne vom etala și detalia reușitele de pe finalul lui 2013. Privind expectativ spre 2014, adăugăm la acest cocktail de infatuare niște planuri mărețe, așa cum, de altfel, o facem în fiecare zi de 1 Ianuarie, din toți anii ce deja au trecut peste noi. Aceste injecții de morfină mentală vor avea grijă să ne ajute la târât până în Februarie, când ne vom seda cu dragoste forțată, intoxicându-ne cu atâta iubire zaharoasă. Odată cu venirea primăverii, pe lângă ghiocei, de 1 Martie, nu știu de unde, ȘI în noi va răsări optimismul, demult pierdut, mai ceva ca pasărea phoenix a lui J.K.Rowling.

Prin Aprilie ne amintim că suntem niște triști, că trăim vieți pe care nu le dorim, deci ne apucăm să facem haz de necaz, să ne plângem singuri de milă, garnisind cu niște glume insipide, care, odată înaintearea-n vârstă, ni se par tot mai răsuflate, dar mizând pe tradiția irațională, vom continua, totuși, să le facem, de amorul artei, în spiritul celebrării copilăeiri noastre, la fel, și ea, o tristă în momentul trăirii ei, dar o comoară neprețuită la actualizarea-i din prezent.

De 1 Mai, bestia carnivoră din noi se trezește, și ea, la viață. Spiritul animalic își cere tributul, motiv pentru care pompăm în noi, fără limite ori simț, mititei, după care stingem cu bere.

După ce ne-am făcut rotofei, mai ceva ca Santa Claus, ăla de mănâncă de la McDonald’s, ne amintim, în Iunie, din nou, de copilărie. Începem deci să ne comportăm ca niște boyuleți (vz Pacha Man) veseli, de la Spitalul 9, Secția agitați, căci, zicem noi, am trezit copilul din noi.Dar, ce, până atunci era un fel de Iona, înghițit în și de . . . propria-i maturitate ?

Nu știu la voi cum e, dar la mine, luna Iulie e cea mai aglomerată. Mulți  oameni, care dau de mâncat și de băut, cu ocazia venirii lor pe lume, în urmă cu câteva decenii. În loc să plângă, ei aleg să-și mascheze tristețile în zâmbete și, uite așa, cu o șampanie, un tort cu fructe, ne murdărim în amintiri, unele mai necomune decât neprietenia dintre noi. Printre aștia, evident, mă număr și eu de altfel.

În August, oamenii (re)devin melancolici și, sub pretextul rememorării vremurilor (mai) bune, își amintesc de era comunistă, când, de fapt, caută pretexte pentru și mai multe zile libere, de leneveală și tihneală.

Septembrie, timorat, dar însorit, vine odată cu tristețea-i aferentă. Copiii se întorc la școală, deci golesc cardurile părinților pentru țoale de firmă, ca de prima zi de școală, aka gala/parada de prezentare a sezonului de toamnă școlăresc. În schimb, cei care sunt ceva mai norocoși, neavând încă proprii monstruleți guralivi, vânează ofertele de reduceri la vacanțe > 100 euro în Grecia.

În Octombrie, jalea-i și mai mare, căci (re)încep facultățile, deci plătim taxte umflate, amăgindu-ne că ăsta e prețul ce trebue plătit pentru așa-zisa educație, sau, cel puțin, pentru foaia de hârtie ce-o vom înrăma și pe care o vom evidenția asemenea unui caragialian Stănică Rațiu.

Noiembrie vine cu pioșenie. Ne dăm seama c-am avut excesele noastre, c-am sărit prea mult gardul bunei-cuviințe, așa că încercăm a ne drege păcatele și a-i comemora pe antecesorii noștri, care-s mai puțin vii decât noi.

Și, uite așa, ciclicitatea-și urmează cursul, și . . .

” Te uită cum ninge decembre …”

Reclame

8 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hey, remember me Alexandra ? Mai am ceva sa iti arat. Daca tot vorbim de viitor, iti arat ceva din care te las sa tragi singura concluzia despre cum arata viitorul Romaniei :

  http://phro.ro/roxana-babenco-eleva-de-15-ani-filmata-timp-ce-facea-sex-cu-6-colegi/

  • Înțeleg punctul tău de vedere, dar, pe viitor, te-aș ruga să nu mai postezi link-uri aici. 🙂

   • Intelegi, dar degeaba intelegi. Ca toate sunteti la fel, dupa ce v-o trag 100 odata veniti la mine sau la alti barbati cu bun-simt, si le cereti sa va considere „doamne”. Ipocrizia asta e foarte mare in Romania…

  • Daca zici ca intelegi cat de grava e situatia in tara asta, imagineaza-ti cum va fii cand curvele ca voi vor avea 30-40 de ani, cand in mod normal ar trebui sa fie „oameni de baza ai societatii”…

   Imagineaza-ti cum va fi atunci, din moment ce si in prezent suntem cea mai saraca si corupta si plina de distrusi, tara din Europa…

   • Îmi pare rău pentru tine, sincer !

    • Ar trebui sa iti para rau pentru tine, ca habar nu ai in ce fel de tara traiesti….

 2. Te uite cum ninge decembre 🙂
  :*


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: