Nu fi marioneta propriilor temeri !

18 decembrie 2013 la 2:13 am | Publicat în Aberatii Nocturne | Lasă un comentariu
Etichete: , , , , ,

1017274_428709620588912_108414464_n

Petrecem mult timp cu oamenii din viața noastră. Culmea e că, cel mai adesea, noi suntem cei care îi invităm, cei care fac prima mișcare. Sătui de singurătate, uneori ne consolăm în compania unor oameni nu tocmai potriviți cu stările ce ne încearcă. Cu toate astea, neavând oricum altă opțiune mai bună, ne amăgim că, pentru moment, e bine și așa rău, că, poate, vor veni curând și vremuri mai bune, ca și când totul ar fi planificat în stele, iar noi ne măiestrim citind în ele.

Inevitabil, jocul din viața noastră se complică, iar noi nu îl mai putem controla, oricât ne-am strădui. Atunci, când pierdem orice contact cu propriile gânduri, când nimic nu mai ține de rațiune, intervine latura spirituală, mână în mână cu cea emoțională. Avalanșa de strări care ne cuprinde e mult mai mult decât am putea noi duce, așa că ne surprinde cu garda jos, la pământ. Odată ajunși aici, suntem cât se poate de vulnerabili, iar noi o știm prea bine. Dar, în pofida acestui fapt clar dovedit, mai știm și că, legăturile pe care am ajuns să le dezvoltăm, ne oferă suficiente garanții (aparente!!), încât să ne permitem să fim vulnerabili, să ne prezentăm goliciunea sufletului nostru în viața companionilor noștri.

Persoanele temătoare, care, în primul rând, nu au încredere suficientă în ele, în tot ceea ce reprezintă, vor alege întotdeauna să se ascundă în spatele uneia sau a mai multor măști, de regulă ale dracu’ de schimbătoare. Și, uite așa, te trezești c-ai trăit o viață de om lângă o persoană pe care, de fapt, tu nu o cunoști deloc, despre care tu nu știi mai nimic concret, căci tot ce ai putut surprinde, în ciuda anilor împreună petrecuți, a fost doar o fațadă a tot ceea ce se ascunde sub fața aia premeditată și antepregătită. Și, atunci, cine are de pierdut, tu sau masca ?! Cu siguranță vei avea impresia că lumea ți se va nărui, că ai fost trădat/ă, că nu vei mai putea avea încredere de fapt, însă situația nu e deloc așa. Ba din contră ! Mai trist e pentru persoana care, deși conștientă fiind că are doar o singură viață aici și acum, deci o unică șansă de a da tot ce are mai bun din ea, a ales să joace la cacealma, să blufeze în cel mai ordinar mod cu putință, asemeni unui clovn prost, la care nu doar că nimeni nu râde, dar, mai mult, ajunge să plângă chiar el la (in)acțiunile sale.

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: