Dar din dar se face Rai

16 Decembrie 2013 la 1:35 pm | Publicat în RECOMANDĂRI | Lasă un comentariu
Etichete: , , ,

Nu mai  nevoie de nicio prezentare simandicoasă pentru perioada asta de acum, în care ne hiperbolizăm stările și trăirile, în care, în mod inconștient, tindem să fim mai buni, mai inimoși, mai darnici, în spiritul Crăciunului, de parcă asta trebuie și se poate întâmpla doar în luna decembrie a fiecărui an, și nu zilnic, în viața noastră de zi cu zi.

Cu toții știm și simțim bucuria ce ne cuprinde atunci când vedem orașul îmbrăcat de sărbătoare, cu ornamente care mai de care mai ademenitoare, mai colorate, în culorile așa-zis tradiționale ale sărbătorilor de iarnă. În schimb, nu stăm deloc să ne gândim că, pentru o mirare de câteva zile, tăiem copaci, risipim fonduri pe opulență, în vreme ce alți oameni, mai puțini norocoși, se roagă să nu le crape bocancul, să nu rămână în stradă chiar la final de an, să nu se trezească fără familie în sânul sărbătorilor, preocupați că, poate, nu au și nu vor avea un acoperiș deasupra capului ori o pâine să pună pe masă în ziua de Crăciun.

Stau și mă gândesc la toate treburile astea și parcă nici nu-mi tihnește toată masa îmbelșugată pe care știu că, la fel ca și în fiecare alt an, mama o va așterne, iar noi ne vom aduna în jurul ei, fericiți că a mai trecut încă un an, an în care ne-am fost tot timpul alături și, sperăm noi, la anul, tot pe vremea asta, să prindem vremuri măcar la fel de bune precum cele ce le trăim acum, în prezent. Simultan cu toastul nostru de la masa de Crăciun, alții, undeva în lumea asta mare, mare de tot, stau și poate au cel puțin norocul să facă un foc în jurul unui tomberon și să-și încălzească preț de câteva minute măcar un colț din sufletul lor și așa încercat de soartă.

Având în vedere că, din păcate, oricât ne-am strădui, nu putem să îi ajutăm pe toți, așa cum clar ne-am dori, trebuie să găsim o soluție de mijloc, să facem un compromis, care să profite ambelor părți. Astfel, cei mai mulți dintre noi, apelează la biserici, la preoți, pe principiul că ei  sunt la modul continuu, deci zilnic în contact cu o comunitate de oameni deja formată, asftel încât ei știu pe cine ar fi mai util să ajute, cine are mai mare nevoie de chestiile pe care noi le-am putea oferi sub forma unor mici cadouri, atenții, sau chiar donații.

Cu toate acestea însă, unii dintre noi, atenți și recunoscători pentru munca depusă de oamenii bisericii, nu uită din vedere acest aspect, așa că se documentează și apelează cu încredere la www.vesmintebisericesti.ro, de unde achiziționează câte ceva și pentru preoți și toți oamenii cu funcții din cadrul bisericii. Deși aceștia nu se așteaptă să primească ceva la schimb pentru munca pro bono depusă, se bucura la fel ca niște copii, atunci când văd că, din puținul lor, enoriașii au făcut în asemenea manieră încât, într-un fel sau altul, un mic cadou de Crăciun să ajungă și pe la părinți.

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: