Prima casa

15 decembrie 2013 la 6:09 pm | Publicat în RECOMANDĂRI | 4 comentarii
Etichete: , , , ,

802992-home-building

Ne naștem și creștem într-o casă gata construită, de către antecesorii noștri pentru noi. Să ne fie nouă mai bine, să ne fie mai ușor, pentru a putea începe fără prea mari dificultăți în viață, primim, marea majoritate dintre noi, totul de-a gata. Așa suntem obșnuiți de generații întregi. Când unul dintre noi se hotărăște să o ia de la zero, sau să ne părăsească, în general, lasă ceva în urma sa, ceva care să conteze, care să stea drept mărturie a eforturilor sale de-a lungul anilor. De regulă, un astfel de ”ceva” este, în fapt, o casă, cu mai multe sau mai puține generații la activ.

Oricât de mirobolant ar fi traiul la comun, în ciuda numeroaselor lui avantaje, de care noi cu toții suntem conștienți, vine un moment în care zona asta de confort trebuie zdruncinată, căci, altfel, nu am învăța să creștem, să producem noi înșine, să ne zbatem și să nu mai primim totul mură în gură. Unii dintre noi se hotărăsc târziu să facă pasul ăsta, alții prea devreme. Totul depinde, de la caz la caz, în funcție de complexitatea fiecărei situații în parte, evident, alături de factorii externi, care, de cele mai multe ori, grăbesc această decizie și îngreunează procesul de mutare într-o altă locuință, alta decât cea a familiei, ori cea în care am fost aduși pentru prima dată de la ieșirea din maternitate.

Sătui să ne tot cărăm boarfele de la o chirie la alta, cu planuri mărețe, cu vise de o și mai impresionantă grandoare, cutezăm, în special la vârsta imaturității intelectuale, să ne căutăm un loc al nostru, căruia noi să fim cei care îi punem temeliile. Și, uite așa, pe nesimțite, ideea unei case, a unui apartament, încolțește în mintea noastră și, cu fiece zi care trece, prinde tot mai mult contur, ajungând în miez de noapte să ne trezim că noi, de fapt, calculăm materiale de construcție și ne imaginăm cum lucrăm cot la cot cu echipa constructoare.

Poate, din nou, ne prea grăbim și omitem să luăm în considerare aspecte care, mai târziu, s-ar putea dovedi a fi cruciale, mai ales în măsura în care, din neștiință, am uitat complet de ele. De exemplu, mai mult ca sigur că puțini dintre noi, furați de adrenalină, de mirajul primei casei, știu de www.hidrogeotesting.ro și importanța unui studiu geotehnic. Așa că, pe viitor, înainte să te interesezi de componentele ce vor alcătui casa visurilor tale, ar fi foarte indicat ca, chiar în faza de proiect, să te interesezi de calitatea și propritățile solului pe care urmează să ridici construcția în care ți-ai investit toate visele, speranțele, dorințele și, ce e mai important, fondurile.

Reclame

4 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Cel mai frumos e să o construiești singur fără să plătești pe nimeni. Eventual să te ajute prieteni sau rude. Personal am participat la construcția a 4 case și nu e nimic mai fain decât să știi că intri într-o casă la care ai pus și tu umărul fizic 😀

    • Norocosule ! 😀 Ce bine trebuie să te fi simțit . . .

  2. e bine sa construiesti singur, dar sa te si pricepi!

    • dacă nu, totuși, se apreciază și intenția, precum și încercarea în sine 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: