Cadou de Mos Craciun

3 decembrie 2013 la 11:03 pm | Publicat în RECOMANDĂRI | Lasă un comentariu
Etichete: , , , , ,

copil-pe-bicicleta

Cei care au copii, mai mici sau mai mari, cu siguranță au început deja pregătirile în așteptarea lui Moș Crăciun. Deloc benevol, părintele, în această perioadă a anului, trebuie să se binedispună, să fie mai bun, mai drăguț și mai darnic, în special în ceea ce privește generozitatea financiară, cuantificată de cardul personal, care, cu fiecare zi ce se apropie de sărbătorile de iarnă, mai taie câte un zero.

Obosit, te întorci de la muncă, speri să ajungi cât mai repede acasă, să iei o cină bună, în familie, să-l pui rapid pe ăla mic la somn, pentru a  mai avea suficient timp de răsfăț cu draga ta soție, pe care, în ultima perioadă, dacă stai bine să te gândești, ai cam neglijat-o din pricina șefei nebune, pe care se pare că nimeni și nimic nu o mai poate îmbuna. Istericalele din timpul serviciului ești plătit să le plătești, așa că ai prefera ca, măcar cele de acasă, să fie trecute pe silent mode, în special atunci când ajungi și tu în intimitatea căminului tău, locul care, zic cercetătorii, ar trebui să fie oaza ta de liniște, bucurie și aducătoare de stări preponderent Zen.

De cum treci preagul casei tale, uiți de griji și de problemele apăsătoare, căci mogâldeața aia cu ochi, care nu tace nici când doarme, s-a agățat de piciorul tău și tot ceea ce reușești să deslușești e un preluuuung ” Tatiiiii !”, însă nici c-ai avea nevoie de mai mult, căci, odată intrat în lumea lui, a ta, a voastră, toate problemele par că-și găsesc instant rezolvarea.

De aici și până a te lăsa pradă sărutărilor soției și rugăminților fierbinți ale celui mic nu mai este decât o fracțiune de secundă, în care apuci să-ți arunci cât colo servieta și dosarele, care stăteau în calea fericirii tale familiale. Brusc, voioșia-ți invadează mintea și trupul, iar cei din jur, văzând asta, îndrăznesc să se apropie, să te invite în iureșul lor nebun, a căruia atracție principală, acum, ești doar tu, deși, pe bună dreptate, ai merita să fii certat, căci ai întârziat iar, deși ai promis ieri și alaltăieri că nu se va mai repeta. Dar, de data asta, de dragul tău, de al vostru, femeia trece cu vederea, atât de fericită și ea să te vadă, să vă vadă împreună, pe voi doi și pe cel mic.

Te simți bine și pentru asta vrei să-ți răsplătești familia, să suplinești cumva timpul petrecut departe de ei, deși, în fond, depărtarea asta, până la urmă e tot pentru ei, pentru binele lor, al vostru, al familiei, căci, deși munca li te răpește, tot ea le oferă posibilități variate, de a-și satisface plăcerile, nevoile. Astfel, la fel ca Moș Crăciun, te vei citind liste interminabile, cu denumiri de cadouri pretențioase, însă nu te lasă inima să nu te oprești și la ”biciclete copii”, pentru a-i face o mare bucurie celui mic și pentru a te asigura încă de pe acum că, la primăvara care vine, nu va duce  lipsă de ativități interesante, antrenante și sănătoase.

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: