Penibilitatea – doar o stare temporară

1 noiembrie 2013 la 12:14 pm | Publicat în Aberatii Nocturne | Lasă un comentariu
Etichete: , , , , ,

REINVENTEAZA-TE

Te-ai degradat încer, dar sigur. Din ceea ce ai fost cândva, a rămas doar o amintire  vagă, o urmă lucie, ștearsă a ceva ce nu mai este și nu va mai fi niciodată. Pentru  tot ceea ce ți-ai dorit, ai fost dispus/ă să te vinzi și ai făcut-o ieftin. Nu te-ai știut aprecia la adevărata ta valoare și asta te-a costat, scump, irecuperabil și falimentar. După cum prea bine observi, ai ajuns un simplu ceva, un obiect al propriilor tale obsesii, care fac ce, cum și când vor cu, dar mai ales, din tine.

Acum, când tu nici măcar nu conștientizezi mocirla asta în care te străduiești să dai din mâini și din picioare, doar din dorința de a te face remarcat/ă, mă văd datoare să-ți arăt o imagine de ansamblu, deloc agreabilă, nici mie, dar cu atât mai puțin pentru tine. Odată ajunși aici, sper din tot sufletul să înțelegi că te faci de râs, că tot ceea ce întreprinzi e doar o altă glumă proastă, într-un ecou surd al hazului neamuzant.

Te-ai (mai) avut doar pe tine și, nu știu cum, în plin proces de (auto)cunoaștere, ai reușit să te pierzi, definitiv și irevocabil. Nu-ți erai tu suficient/ă ?! Nu ți-a fost de ajuns să te știi, totuși, ok, tu pe tine ?! Să te menții pe o linie de plutire, pentru unii, poate părea un obiectiv mult prea solicitant, dar nu pentru tine, sau, mă rog, nu pentru ceea ce erai cândva. Acum, acel ”cândva” pare atât de îndepărat, încât nici nu-ți mai amintești cum s-a manifestat această stare în viața ta. De ce ?! Pentru că așa ai ales tu, pentru că asta a fost ceea ce ai atras în viața ta, tu și nimeni altcineva.

Doar tu ești responsabil/ă pentru ce trăiești acum și aici. Ceilalți ? Mult prea preocupați de propriile existențe minuscule, încât să te mai bage și pe tine în seamă, să îți acorde atenția după care tu, pare-se, tânjești cu atâta ardoare. Așadar, încetează să te mai lamentezi, să îți proiectezi mizerii în universul tău, de altfel, deja mocirlos. Nu azi ! Azi ai șansa să schimbi ceea ce nu îți convine, să construiești un nou castel de nisip care, sperând, poate prinde trăinicie, odată susținut cu acțiuni reale, eficiente, în concordanță cu ceea și cine ce ți-ai propus să ajungi. Azi, aici și acum ! HAI, azi te poți reinventa !

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: