Din culisele mutatului impreuna

29 octombrie 2013 la 3:09 pm | Publicat în RECOMANDĂRI | Lasă un comentariu
Etichete: , , , ,

În ultima perioadă, în mod ironic, am impresia că scriu tot pentru cupluri, despre tot ce înseamnă viața în doi, mai ales atunci când e la început. Căsătoriți sau nu, tinerii care s-au decis să stea împreună, poate chiar și să facă o nuntă sau un bebe, nu neapărat în ordinea asta, au foarte multe planuri încropite în mintea lor comună. De abia au început să vorbească la plural, însă ei deja au cutezanța (tipică amorezilor) de a se avânta în viața de cuplu, fără vreo reținere, făcând planuri mărețe, în principiu, pe perioadă nedeterminată.

Odată mutați în locuință nouă, proprie sau nu, la casă sau la bloc, planurile, încet, încet, încep să prindă contur, să treacă de pe foile scrise, de pe schițele planificate, la discuțiile concrete, legate de noul buget la familiei. Economiile se fac acum la sânge, căci mutarea trebuie urgentată, sau, dacă, totuși, a fost deja făcută, confortul tinerilor trebuie sporit, ori asta nu se poate face fără o minimă investiție.

couple fight

Având în vedere că majoritatea cuplurilor nu au un cont dinainte deschis pentru asemenea schimbări ambientale, situația financiară îi pune pe cei doi în mari dificultăți. Pentru asta, cuplul trebuie să discute, să stabilească o strategie comună, de o așa manieră încât, cu bani cât mai puțini, de care să dispună în intervalul imediat ulterior, să obțină ceea ce își doresc pentru locul în care se va consuma iubirea lor. (de parcă o astfel de stare ar avea nevoie de vreun spațiu anume pentru a se derula în condiții normale, într-un cadru care, până la urmă, apare odată cu ideea de ”doi”).

În mod evident, discuțiile aprinse intră în scenă și condimentează viața de cuplu, cea familială. Dacă la mijloc mai e și vreun mic individ care zbiară în mod continuu, atunci deliciul va fi complet, numai bun de savurat de vecinii curioși, care trag cu urechea prin pereți. Pentru a se evita acest dezastru, cei doi actori principali ai vieții de familie trebuie să cântărească mult și bine opțiunile de care dispun atunci  când vine vorba de amenajari interioare.

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: