Răscolire emoțională

9 octombrie 2013 la 12:53 pm | Publicat în Personal | Lasă un comentariu
Etichete:

1376349_605563289482127_2063321451_n

Sunt oameni care, oricât ți-ar greși, mereu îi vei iubi. Ei știu asta și, probabil, profită din plin, însă nu o fac cu răutate. Așa îți place ție să te faci să crezi, e mai reconfortant pentru psihic, decât să accepți posibilitatea că, totuși, indiferența lor nu e una tocmai întâmplătoare. În schimb, nu te mai amăgești, dar te minți singur/ă. Ambalezi aceste trăiri într-un staniol colorat, care să te facă să te simți mai bine, mai important/ă, mai special/ă. De ce? Pentru că așa ai fost obișnuit/ă. Așa te-au învățat ei. Acum, că ai rămas doar tu, fără altă susținere, trebuie cumva să le continui munca lor, tu prin tine, căci doar pe tine te (mai) ai.

Oricât ți-ai dori, nu poți să schimbi ceea ce simți. Nu este un buton pentru comutarea emoțiilor, deși, uneori, tare bine ne-ar mai prinde să nu simțim nimic. Există, desigur, și perioare în care, zicem noi, suntem paralizați emoționali, însă aia e doar o transă, una de negare, în care ne protejăm de mintea noastră diabolică. Cum nu putem pune rațiunea pe pauză, ne-o educăm și o păcălim atunci când o facem să creadă că am ajuns într-atât de jos încât, mai mult ca sigur, nu mai avem ce pierde. Surpriză, mereu vom avea ceva după care să suferim, atât timp cât, încă, mai avem atașamente, mai avem chestii despre după care să tânjim în surdina singurătății noastre.

Păstrăm amintirile vii, prin fotografii. Ne place să le studiem, să ne retranspunem prin ele în acele momente de care ne e atât de dor . . . Unele însă, sunt mult prea dureroase, ne smulg prea multe lacrimi, așa că le-am afundat în bibliotecă, să nu ne mai salute în fiecare dimineață și să ne arunce înapoi, în pat, în așternuturile care, de altfel, au alte amintiri, tot pentru noi, tot bulversante . . .

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: