Fericirea se traieste in ritmuri latino

26 septembrie 2013 la 1:12 am | Publicat în RECOMANDĂRI | Lasă un comentariu
Etichete: , , , , ,

passion dance

Când suntem mici, ne este foarte greu să ne dăm seama ce ne place cu adevărat să facem. Și mai anevoioase greutăți întâmpinăm atunci când suntem întrebați ce ne-am dori să facem „când vom fi mari”. Poate este o întrebare cam pripită, având în vedere că, până la acel moment, nu am prea reușit să experimenăm multe dintre aspectele importante ale vieții.

Cu toate aceastea însă, lucrurile comune, banale chiar, adesea ne atrag. Cu toții le trăim și ne bucurăm de ele, fără chiar a realiza că o facem. De pildă, de câte ori nu v-ați surprins fredonând o melodie la care, înainte cu câteva minute, nici măcar nu v-ați gândit? Mai mult, în stradă, de câte ori nu ați simțit acel fior care v-a pus sângele în mișcare ? Niciunul dintre voi nu s-a apucat să danseze printre oameni, așa, din bun senin ? Îmi vine greu a crede una ca asta. Dacă, totuși, nu ați bifat și această expriență frumoasă pe lista lungă a lucrurilor de făcut aici, pe pământ . . . grăbiți-vă, o puteți repeta dacă nu vă iasă din prima așa cum vă doriți !

Muzica este mereu prezentă în viața noastră. De mici, începând cu șoaptele melodioase pe care mama ni le îngâna înainte de culcare, sunetele acelea ni s-au întipărit în minte și în suflet. Am ajuns să le purtăm mereu cu noi, vii, ca niște amintiri pe care le putem reactiva oricând avem noi chef. Dispoziția necesară pentru a le invita în viața noastră nu este una prestabilită. Din contră, melodiile ne pot influența starea de spirit. Uneori, ele reprezintă adevărate medicamente pentru suflet, căci reușesc să ne scoată din niște stări în care, în primul rând, nici măcar noi nu mai știm cum am ajuns.

Gusturile nu se discută, iar în materie de muzică noi continuăm a respecta această regulă nescrisă. Fiecare e liber să se identifice cu acel gen muzical care i se pliază cel mai bine după sine, după temperament și după trăiri. În funcție de experiențele trăite, putem să raționăm mai mult cu un anumit tip de melodii, în detrimentul celorlalte. Asta nu înseamnă că ultimele sunt mai puțin frumoase. Din contră, fiecare melodie are încărcătura ei emoțională, doar că, fix atunci, noi vibrăm la un cu totul alt nivel.

Cot la cot cu muzica, dansul își face intrarea grandioasă în viața noastră cotidiană. Chiar dacă facem o cafea dimineața, un dans scurt ne condimentează viața, în timp ce o savurăm în ritm alert. Așa cum muzica este pentru toate gusturile, la fel și cu dansul. Pentru a ne simți bine în timp ce-l practicăm, nu trebuie să fim profesioniști. De fapt, nici măcar nu trebuie să avem niște pași predefiniți în minte. E suficient a ne lăsa purtați de val, căci muzica se simte, iar dansul se naște pe loc, pe ringul de dans, amenajat sau nu.

Tinerii din lumea întreagă se specializează în to felul de coregrafii, care să atragă un public cât mai numeros. Oamenii ocupați, care toată ziua stau cu nasul în acte, dezbracă ținuta office și coboară pe ringul de dans. Nici măcar vârstnicii nu se lasă mai prejos, rememorând plăcerile tinereții prin mișcări de dans. Dacă toate aceste categorii de persoane, în mod absolut voluntar, se înscriu la cursurile de dans de la școlile acreditate în acest sens, de ce nu am începe să practicăm dansul modern, de socitate și cu micuții noștri ?!

Dacă v-ați hoărât asupra unor cursuri de dans, indiferent de stilul acestora, aveți în vedere și promotiile saptamanii latino time 😉 Puțină picanterie nu strică nimănui, căci abia am mai accelera ritmul ăsta monoton al cotidianului. 😀

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: