Vanzare-cumparare apartament

11 septembrie 2013 la 2:25 pm | Publicat în RECOMANDĂRI | 4 comentarii

Având în vedere că vacanța studenților este pe terminate, REîncep așadar căutările pentru apartamente, căci multora nu le convine să plătească unor străini, adică să stea în chirie, pe motivul că, bineînțeles, e de preferat să faci o investiție de viitor și, la final, să te trezești și cu o sporire a masei patrimoniale.

45913_219850924833735_391872565_n

De ce să cumperi un apartament ?

Cine nu își dorește un loc al său, unde să poată aduce pe cine dorești, cu care să facă ceea ce vrea, atunci când intenționează asta, fără a mai fi deranjat de colegul de cameră care, poate, fix atunci are planificată o cu totul altă chestie cu, din nou, poate, alt anturaj ?! E mult mai convenabil să fii propriul stăpân al intimității tale și să nu trebuiască să îți aranjezi treburile în funcție de disponibilitatea sau de lipsa ei a unei alte persoane cu care, din nevoie, îți împarți spațiul zilnic de locuit.

Merită ?

Zgârciții ar zice că nu, pe rit occidental, unde marea majoritate a populației stă prin chirie, fără a intenționa a-și achiziționa un loc al lor, personal. Persoanele cu bugetele limitate, la fel, s-ar arăta sceptice, mereu amânând aceasta oportunitate de împroprietărire. În schimb, cei care realizează actualitatea acestei probleme, nu doar că se vor arăta interesați dar, după documentarea prealabilă, vor trece chiar și la căutări, în vederea obținerii unui spațiu cât mai pe plac nevoilor, gusturilor, preferințelor dar, mai ales, a bugetului personal alocat.

De verificat !

 • întreținerea – de preferat ar fi să o iei tu de la zero, fără să plătești datoriile antecesorului tău. Așa este cel mai firesc, căci nu tu ești cel care a consumat, deci nu tu ar trebui să suporți aceste cheltuieli.
 • vecinii – pentru o bună coabitate, vecinii ar trebui să fie niște persoane plăcute, cu care să poți conviețui în liniște. Cu toții avem amintiri neplăcute legate de statul la bloc, așa că nu are niciun rost să ne complicăm și să ne mutăm într-un bloc problematic care, la prima vedere, poate fi chiar ok însă, mai apoi, după relaționarea cu vecinii, să constatăm că mai bine ne continuam căutările de imobiliare.
 • instalațiile – unii dintre noi au deja neplăcuta experiență de a ocupa un spațiu care nu îndeplinește cerințele minimale igienico-sanitare. Dacă tot dai un ban, măcar să-l dai bine, cu siguranță nemaiavând posibilitatea concretă în viitorul apropiat de a cumpăra o altă casă pentru tine și pentru familia ta.
 • sistemele de publicitate – litigiile nu sunt deloc plăcute, deși unii procesomani le vânează cu interes. Înainte de a încheia vânzarea-cumpărare, asigură-te că cel ce stă-n postura de vânzător în fața ta chiar are această calitate și că, ulterior, nu va mai veni nimeni în drept să pretindă altă sumă de bani de la tine.

Toate cele enunțate mai sus le-am aflat la o scurtă căutare pe Google, după introducerea sintagmei ”apartamente de vanzare militari”. Pentru mai multe informații, în eventualitatea lămuririi nedumeririlor rămase, căutați voi singuri mai multe detalii.

 

Reclame

4 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Sincer, mi se pare destul de greu sa cumperi un apartament fiind student. Rata la n apartament e mult mai mare decat chiria. Daca parintii nu pot sa te sustina, nu ai cum sa cumperi unul

  • Pe mulți i-am auzit c-au apelat la programul ”Prima Casă”. Oricum, disproporția dintre chirie și rata lunară nu e așa mare, cel puțin nu în Cluj, însă, așa cum ai zis, suportul ”de acasă” contează foarte mult 🙂

 2. @Iulia: Rata nu e chiar atat de mare, in general e cu 25 – 30% mai mare decat chiria unui apartament mediocru. Daca te uiti la apartamente lux – ce-o fi insemnand lux in 50mp nu stiu – adica acele apartamente noi care le gasesti prin Prima Casa sau apartamente nou renovate, pretul creste.

  Problemele la achizitionarea unui apartament in rate sunt altele. Intr-un context oarecum favorabil precum cel de acum, ratele sunt la un anumit nivel, pe care ti-l asumi si pe care ti-l permiti.

  Dar daca situatia economica a Romaniei se schimba drastic si rata aia „fixa” – care de fapt nu e fixa, e calculata in functie de indicele Euribor – creste, ce te faci? Ai o plasa de siguranta?

  Situatiile precum cele de mai sus creaza panica si stopeaza dezvoltarea imobiliara. Multa lume ezita sa-si cumpere un apartament in rate pentru ca daca acum deabia si-au permite rata, la o schimbare de +n% deja ar avea probleme mari in a-si achita datoriile.

  • Mai ales în imobiliare, trebuie să știi să anticipezi când e cel mai oportun să-ți asumi un risc, căci urmează să plătești scump pentru el în caz contrar.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: