In ritmul asta, incotro ?!

6 Septembrie 2013 la 11:32 am | Publicat în Copilul din mine | 2 comentarii
Etichete: , , , , ,

tumblr_mldqqyCF831re89bio1_500

Când văd asemenea mișcări la fetițe, mă oripilez. Nu că as fi eu o pudică, dar parcă, la vârsta lor, ar trebui să aibă cu totul alte preocupări. Și, totuși, perseverează în așa ceva, de parcă ar fi vreo nouă formă de dans modern.

Cu siguranță nu s-au născut cu instinctele astea, deci respectivul așa-zis dans ”de societate” trebuie să aibă o sursă, sau măcar un reper, șablon pe care cea mică să-l fi urmat la încurajările adulților. Văzând că e aplaudată, lăudată, fetița percepe greșit felul ăsta de aprecieri, motiv pentru care se măiestrește zilnic în aceste mișcări lascive.

Prin tot ceea ce face, copilul ne caută atenția. Asta își dorește, căci e la stadiul în care își modelează personalitatea, deci orgoliul începe să-și ceară tributul. Pentru a-și atinge scopul, pentru a fi remarcat, cel mic e dispus să recurgă la orice metode care el crede că ar putea da rezultatul dorit: aclamațiile părinților și ale celor din jur.

Când le văd, mă gândesc brusc la niște femei mulatre, frumoase și cu forme bine definite. În schimb, realitatea-mi arată, ca la zilele Turzii, niște fetițe dezorientate, care dau din ceea ce, de fapt, ele nici măcar nu au. De ce ? Pentru că asta au văzut acasă, sau pentru că asta ne prezintă mass-media? Nu se caută vinovați, ci responsabili, persoanele competente care ar trebui să îi prezinte și alte atracții fetiței, mai adecvate vârstei și condiției sale sociale.

Energia copilului trebuie exploatată, însă, poate, ar fi cu totul alte activități care să modeleze trupul, mintea și emoțiile pruncului. Chiar nu se mai găsesc și alte valori (nu că asta de mai sus ar fi vreuna) pe care sa le insuflăm copiilor ?!

Anunțuri

2 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Si? cui ii pasa in mizeria asta de pseudo-societate care atrage ca hartia de muste pe toti cei carora le place sa fie ‘muste’.
  Asa e modelul de ‘succes’!!! Cum sa-l ratezi?!
  Ne furam caciula si vom plati crunt pauza de gandire umana…
  Sa nu ne miram daca peste vreme, vom disparea nu numai ca oameni , fapt firesc, ci ca natie…
  Vom ramanea doar o populatie intr-un areal al altora…
  Sa nu fie!!!

  • Atât timp cât nu pe toți ne atrage hârtia de muște, consider că încă mai avem la ce spera, la un mâine mai bun, mai înălțător și mai îmbucurător decât prezentul care nu ne satisface întocmai gusturile, preferințele.
   Având în vedere că mai sunt unii dintre noi care se autosesizează, avem tot dreptul de a ne crea singuri o speranță legitimă cum că, totuși, ceva se poate schimba în mentalitatea asta, căci nu vom putea mereu să ne afundăm în turmă și să ne fofilăm printre exemplele zilnic furnizate de către aceasta.
   Numai bine, Nelule ! 😉


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: