Masina ei vs. masina lui

3 septembrie 2013 la 10:51 pm | Publicat în RECOMANDĂRI | Lasă un comentariu
Etichete: , , , ,

Ceea ce cândva reprezenta un lux, acum este la îndemâna oricui. Astfel, o mașină nu mai este considerată un deziderat chiar atât de greu de obținut, căci peste 80 % dintre români dețin o mașină personală, ori au una de familie, respectiv o alta primită în temeiul CIM-ului pentru desfășurarea activității profesionale.

Dacă într-o epoca trecută mașina era asociată cu bărbații, feministele îi ajung din urmă, recuperând teren, odată cu independența după care știm cu toții că ele tânjesc cu ardoare. Din aceste considerente, cele două tabere adverse au acum un alt subiect de combătut, fiecare în propriul stil caracteristic: automobilul.

Femeilor, după cum bine se știe, le place cochetăria. Damele adoră luxul și caută  același lucru în momentul în care hotărăsc să achiziționeze o mașină. În schimb, la polul opus, domnii se uită după tunning-ul și caii putere ai unui autoturism. Totuși, atât timp cât fraternizăm cu așa-zisul dușman, trebuie găsită o cale de mijloc, care să împace pe toată lumea, adică să îi închidă și ei gura în momentul în care se trezește comentând neîntrebată, dar să îi și alimenteze lui orgoliul atunci când are o ieșire cu băieții și e admirat de aceștia pentru alegerea făcută în privința amantei, așa cum își numesc bărbații adesea bolidul.

Ce vor femeile ?!

Eterna întrebare fără de răspuns, reprezintă o problemă foarte spinoasă pentru vânzătorii de autoturisme, care vor cu price preț să încheie o vânzare, dar cărora le este mai greu atunci când clientul este o femeie. Pentru ei, sfatul nostru  e să fie fără grijă căci, în general, nici ele nu știu ce vor. Iată așadar în cele ce urmează mici detalii care ar putea conta pentru o doamnă, posibile idei pe care ea le-ar putea avea în vedere pentru viitoarea sa mașinuță.

  • Culori cât mai diverse – de la timidul albastru ciel, la extravagantul roz fondant peste care să lipească un autocolant cu Hello Kitty
  • Compartimentarea – trebuie să fie și ea vastă, pentru că o femeie cară multe obiecte mai mult sau mai puțin necesare cu ea, astfel că telefonul mobil, sticla de apă plată, poșeta și alte elemente ce vin la pachet cu proprietara e imperios necesar să aibă unde fi depozitate.
  • Oglinzi – cât mai multe, în și mai multe locuri din mașină. Niciodată nu vom ști cu adevărat de unde își vede freza mai bine o doamnă, ce unghi e prielnic unei coafuri care rezistă și la 100+ km/h.
  • Scaunele – tapițate, piele în mod evident, culori deschise, cu încălzire centrală drept ”must have”
  • Dimensiunile – relativ reduse, pentru a găsi un loc de parcare cât mai rapid, majoritatea femeilor fiind ironizate de domni la acest capitol pentru că reușesc abia din mai multe încercări să bage . . . mașina în parcare.

car-carro-casal-couple-Favim.com-578655thx

La ce visează bărbații ?

 

Nu, nu la alte femei, deși cele de acasă cu greu vor putea urmări acest raționament logic. În schimb, alegerea unei mașini este foarte importantă pentru domni, probabil că ei vor cumpăni asupra ei vreme îndelungată sau, dacă nu, cu siguranță mai mult decât atunci când trebuie să aleagă orice alt obiect personal.

Deși doamnele nu înțeleg de ce atât tam-tam, iată câteva dintre elementele-cheie pe care bărbații le doresc de la mașina visurilor lor:

 

  • Caracteristicile tehnice – de care damele sunt atât de străine. Pe lângă clasicii cai putere, RMP-urile, capacitatea cilindrică, cureaua de transmisie, jantele, șasiul, tracțiunea și injectoarele . . . sunt multe alte chichițe pe care fiecare împătimit le cunoaște în detaliu.
  • Comenzile pe volan.  Bărbații sunt foarte practici. Le place să găsească tot ceea ce ăși doresc în imediata lor apropiere, chiar pe volan. Sunt conștienți de faptul că, de multe ori, femeile nu-i vor crede că încă sunt în trafic, așa că preferă să poată butona direct de la volan și să acceseze telefonul mobil spre exemplu.
  • Volanul – musai din piele neagră, la fel ca și tapițeria.
  • Sistemul audio – cu cât mai mulți bași.
  • Tunning-ul. Aici se măiestrește un bărbat, la tunning are libertate de exprimare și poate să-și transpună toate ideile care până atunci erau doar în faza de planificare. Cu cât designul exterior al mașinii este mai modificat, mai tunat, cu atât o mașină este considerată mai cool și își câștigă astfel un oarecare respect tacit între șoferi.

După vizualizarea ofertelor de pe un site vanzari masini din suceava, am ajuns la concluzia că, atât timp cât știi ce îți dorești, dispui de resursele financiare aferente, mașina visurilor tale poate fi parcată în propriul garaj mai repede decât ți-ai fi imaginat vreodată,  important fiind să reușești să nu te lași indus/ă în eroare de indicațiile vânzătorilor de mașini, care îți vor spune tot ceea ce vrei și ce nu vrei să auzi, în speranța de a-ți vinde ceva din care să obțină un comision bunicel.

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: