Puterea lui ” a face ”

14 August 2013 la 8:38 am | Publicat în Aberatii Nocturne | 2 comentarii
Etichete: , , , , ,

Lucrurile ar fi mult mai simple dacă oamenii ar renunța la intențiile ascunse pe care fiecare dintre noi le are, ele fiind mai mult sau mai puțin conștiente în planul mentalului. În măsura în care am fi capabili să spunem franc lucrurilor pe nume, am reuși să ne exprimăm gândurile și sentimentele mult mai ușor, astfel că procesul de comunicare dintre oameni s-ar eficientiza într-un ritm uimitor de rapid.

Nu trebuie să apelăm la tot felul de scenarii. E mult mai comod să spunem exact ceea ce ne dorim. Într-o zi, poate am fi surprinși să observăm într-un final că am reușit să schimbăm ceva în realitatea în care trăim și să ne chiar trezim cu dorința materializată, acolo, vie, exact lângă noi, unde îi era locul dintotdeauna și nu doar în imaginația noastră.

azbEp6x_460s

Încă nu conștientizez pe deplin dacă e un fel de plăcere sadică de-a noastră, a oamenilor, sau e vorba de ceva natural, instinctiv, dar tertipurile astea la care apelăm zilnic pentru a transmite ceea ce gândim / vrem noi de fapt, nu denotă decât că nu suntem suficient de pregătiți pentru a ne asuma idealurile și dorințele, fiind constrânși de temătorul gând că am putea fi blamați de societatea în care trăim.

Oricum, un lucru e cert: ne place să ne ascundem după deget, să părem a fi ceea ce, de fapt, nici măcar nu ne reprezintă. Urmărim tot felul de tendințe, dar nu avem curajul să ne creăm un brand personal. Ideea de acceptare în masă e mult mai puternică decât identitatea fiecăruia în parte, iar asta nu reprezintă neapărat un lucru rău, însă devine astfel în momentul în care personalitatea noastră e monopolizată, anihilată.

Dacă vrei să obții un anumit lucru de la o persoană, cere-l, poate-l vei chiar primi. Dacă îți dorești din tot sufletul tău să inviți o persoană în oraș, fă-o, poate ea stă singură-n casă și își plânge de milă la gândul că nimeni nu-și dorește compania sa. Vrei o promovare ? Asigură-te că o vei obține, sau măcar fă-ți șeful conștient de faptul că accezi spre mai bine, mai mult. Ți-ai propus să slăbești ? Cititul pe internet pe site-urile de specialitate nu va arde excesul de grăsime, așa că schimbă-ți stilul de viață pentru a-ți putea atinge obiectivul propus. Lucrurile nu merg bine în relația ta ? Indiferent de natura ei, discută, în primul rând cu tine, apoi cu cel/cea de lângă tine și încercați să ajungeți la un numitor comun, punct din care să vedeți apoi ce e de făcut, atât de plan personal, individual, cât și de cuplu, de grup, de colectiv.

Indiferent care sunt frământările tale, fă ceva, nu sta pe loc, nu aștepta un mâine care s-ar putea să nu mai vină din pricina inacțiunii tale de azi. Se tot zice că timpul ar fi limitat. Da, așa este, chiar e limitat, în primul rând de consecințele gândirii tale. Începând de acolo vei mișca ceva, cât de mic, însă tot va fi o reușită semnificativă din moment ce, în caz contrar, te-ai fi putut alege cu lasitudinea ”nimic”-ului.

Anunțuri

2 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Se spune că orice acțiune e mai bună decât inacțiunea. Fiindcă ai ocazia să înveți ceva din ea. Iar fizica cuantică dă peste cap tot ce știam până acum și zice că timpul… nu există cu adevărat. Să profităm, așadar! 🙂

    • Să profităm până (mai) putem, până când karma nu ne demonstrează contrariul. After all, you’ll never now for sure 😀


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: