Cugetarile unui Moromete dezamagit de lume si perspectiva ei

13 August 2013 la 12:34 am | Publicat în Aberatii Nocturne | Lasă un comentariu
Etichete: , , , , ,

Judecăm ceea ce nu înțelegem și totul ni se pare atât de ușor. Nu stăm să ne gândim măcar de două ori înainte de a împărți în mod gratuit cu răutăți. Nici că ne-ar păsa că uneori cuvintele pot străpunge până și cele mai tari suflete, căci mintea nu percepe durerea, nu are simțire, deși uneori se acordă cu personalitatea.

ganduri

Avem impresia că suntem grandioși în limitarea noastră și refuzăm să acceptăm adevărul când realitatea ne demonstrează că ar fi recomandabil să mai revenim din când cu picioarele pe pământ, căci irealul este prea ademenitor de pe piedestalul pe care singuri ne-am urcat.

Chiar dacă nu voit, rănim și ne rănim, iar acest din urmă lucru nu este nici pe departe cel mai sumbru scenariu. Mai greu ne vine atunci când realizăm că nu mai e cale de întoarcere și că, deși încercarea de uitare e acompaniată de multă persuasiune, rostirea acelor cuțite dureroase ce străpung adânc în suflet are inevitabil loc. Răul a fost făcut și de acum înainte suntem nevoiți să trăim cu asta, căci noi înșine am creat realitatea astfel.

Când ceva sau cineva ne scoate din zona intimă de confort, avem tendința de respingere, ca pe un rău cu care nu ne-am dori imaginea asociată, dar uităm de imprevizibil, acea minunată scânteie care ne poate lua prin surprindere și chiar să o facă într-un mod plăcut. Îngreunați de gândurile apăsătoare, uităm să ne bucurăm unii de alții și nu ne mai permitem să trăim.

Intrăm în polemici cu cei din jur fără măcar a realiza, doar de dragul de a discuta în contradictoriu, de a ne demonstra nouă și așa-zișilor noștri adversari că suntem ” tari în clanță ”, sau cel puțini mai buni ca ei. Mai buni la ce, în ce sens  ?! Oricum, din pricina consecințelor atrase de noi, toți ne bălăcărim în aceeași mocirlă . . .

Anunțuri

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: