Ceaiul de la ora cinci

27 Iulie 2013 la 12:00 am | Publicat în RECOMANDĂRI | Lasă un comentariu

Ceaiul a fost dintotdeauna o licoare ce a reușit să ne ajungă  la inima, încălzindu-ne sufletul în momentele în care acesta a fost supus la grele încercări, fie de vremea rece de afară, fie de furtunile noastre interioare.

În zilele noastre, ceaiul a devenit un obicei al fostei burghezii, al actualilor aristocrați care au nespusa plăcere de a-și servi ”ceaiul de la ora 5”, doar că nu întotdeauna le iese atât de englezesc pe cât și-ar fi dorit, ci mai mult într-un stil alambicat de caragios, ca în piesa maestrului Caragiale, piesă de teatru cu același nume.five o'clock tea

Pe lângă plăcerea de a savura un ceai pe care mi-am dezvoltat-o datorită ceainăriei din librăria Cărturești și a companiilor plăcute de care întotdeauna m-am bucurat, gândindu-mă la ceai, mintea îmi zboară la copilărie, la acele seri tomnatice în care frigul de afară reușea să mă doboare, să mă moleșească, iar bunica mă înfofolea până în gât cu plapuma, lăsându-mă să o aștept să-mi aducă puțintel ceai de mentă lângă fursecurile cu jeleuri.

Iarna, ceaiul mă scotea din încurcătură din nou, la Băișoara, pe pârtie, fiind tot ce îmi doream după o tăvăleală zdravănă prin zăpadă, ocazie cu care omătul își croia cu iscusință cele mai nebănuite căi spre pielea mea.

Deși vara mulți îl preferă drept ”nesti”, mie-mi place tot cald, să-l simt cum îmi pătrunde-n corp și mă ”unge pe interior”, mod în care descriam eu efectele ceaiului la primele noastre tangențe.

sursă foto: deviantart.com

Orice gospodină care se respectă trebuie să aibă mereu la îndemână cele necesare pentru o infuzie de ceai. Când ai musafiri, indiferent că te-ai pregătit sau nu, că ai sau nu prăjituri prin care să-ți etalezi priceperea, ceaiul este amicul tău de nădejde care te scoate de la ananghie. Puțină apă caldă, miere/zahăr, plante după gust(uri) și preferințe, iar conversația poate continua, comesenii cufundându-se în discuții interesante pe măsură ce își savurează ceaiul.

Așadar, la capitolul accesorii bucatarie (cu toți știm că de aici se pornește în noua  viață de familie), ceainicul amintit anterior poate fi o idee ideala de cadou atunci când nu avem inspirația necesară de a alege darul cel mai potrivit ce s-ar cuveni a fi oferit tinerilor căsătoriți ce tocmai s-au mutat în casă nouă. Aflându-te în rolul gazdei, o soluție salvatoare de moment te scutește de deranj dacă ai un ceainic kitchenaid , astfel că nu va mai fi nevoie să păzești mereu apa care dă în clocot, timp în care poți să faci ceea ce știe mai bine persoana-gazdă.

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: