Bâlciul deșteptăciunilor

24 Mai 2013 la 9:11 pm | Publicat în Aberatii Nocturne, Personal | 5 comentarii
Etichete: , , , , , , , , , , ,

Niciodată nu vom fi surprinși de marea învolburată și de apariția valurilor ei spumegânde care ne-au luat în adâncuri coliba de paie de pe plajă, însă uimirea noastră va fi incomensurabilă dacă asta s-ar întâmpla într-o zi însorită de vară, într-o duminică în care până și vremea ar vrea să ia o pauză, să se relaxeze după atâta zbucium. La fel, cearta are de regulă un sâmbure de intrigă la baza ei. Cu toate astea însă, câte o ceartă – tornadă ne mai surprinde, fie  că nu realizăm că am declanșat-o, fie că suntem prinși la mijloc, în toiul ei, ori că ne autoinvităm în vâltoarea ei doar din plăcerea de a face ceva constructiv și neobișnuit într-o zi în care nu se anunță nimic palpitant în agendă.

Mă gândeam zilele astea la tot felul de conflicte în care m-am implicat, voit sau nu, de-a lungul existenței mele. Inevitabil mi-au venit în minte doi oameni pe care eu îi cunosc chiar (prea) bine și modul lor de a se angrena pe nesimțite într-o discuție înflăcărată căreia aproape niciodată nu-i lipsește scânteia care să declanșeze acea văpaie jucăușă, caracteristică plăcerii sadice de a fi motorul unor certuri aprige.

Ninja_Duel_by_The_Pearl_Diver

thx

Ce mă captivează pe mine la o ceartă nu e tonul ridicat, maimuțărelile din membre, congestionarea feței, ori amenințările care nu întârzie să apară și care o fac fulgerător.

Mă intrigă cum doi oameni inteligenți știu să se certe elegant, deștept și antrenant. Așa se măiestresc și cei doi pe care deja i-am amitit, ca doi actori care parcă au dat probe o viață întreagă pentru acest rol de certăreț, iar odată aprinși, parcă ar  juca actul vieții lor care ar avea să-i consacre undeva în istoria umanității.

Deși de cele mai multe ori se iscă discuții ce sfârșesc a fi contradictorii de la motive banale, lumești, continuarea sparge barierele normalității, surprinde până și realitatea empirică, iar la final întrece până și cele mai imprevizibile pronosticuri.

Minți agere, fiecare dirijează-n gândurile-și intime următoarea mișcare a adversarului. Ambii sunt plăcuți surprinși, deși nu o arată, atunci când așteptările le sunt întrecute. O asemenea mutare necesită o replică pe măsură, în vreme ce tensiunea crește, sângele accelerează în vene, iar adrenalina pune stăpânire pe conștient. Evident, subconștientul e primul care realizează cum se va termina cearta, dar inconștientul face pe nebunul și se încăpățânează cu stoicism să ducă această cursă nebunească până la capăt, indiferent de daunele colaterale (cel mai adesea neuronale).

Cuvinte dure și pline de subînțelesuri ticluite țâșnesc din ambele părți. Pupilele se dilată, venele se arată proeminente, iar pielea capătă nuanțe care mai de care mai roșiatice. Nervii-și fac și ei apariția, având în vedere că nicio parte nu cedează. Încăpățânarea și orgoliul trăiesc stări orgasmice.

Plăceri năvălitoare invadează simțurile, iar fiecare oponent știe că ori va ceda unul dintre ei, ori vor concluziona toată șarada asta ca fiind o altă filozofie care a degenerat, căci asta e, așa-s oamenii cu gânduri inteligente: faini, da’ ai dracu’ de relativiști !

 

Anunțuri

5 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Pasinea asta pentru cearta….si cand te gandesti ca unii oamenii dau impreasia ca numai pentru asta traiesc….:P

  2. Nu-mi place să mă cert. Prefer să nu mai zic nimic decât să port discuții aprinse cu cineva 😀

    • poți tu renunța la tine, la crezurile tale și la tot ceea ce, în timp, te-ai autoformat doar pentru că… nu îți place să porți discușii aprinse ?!

      • Nu e vorba că renunț la mine. Îmi spun punctul de vedere o dată , de două ori, de trei ori, încerc să explic cu exemple diferite și apoi dacă văd că discuția nu ajunge nicăieri las persoana aia în pace. Ce rost are să discut aprins la nesfârșit dacă oricum tot acolo ajung și după câteva minute?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: