Imprimante Laser : Avantaje si Dezavantaje

3 Iulie 2012 la 12:06 am | Publicat în RECOMANDĂRI | Lasă un comentariu
Etichete: , , , , , ,

Dacă într-un post anterior vă povesteam ce problemă am avut cu un toner Canon de la imprimanta mea ce dă semne cum c-ar vrea să iasă anticipat la pensie, precum şi faptul că, pe timpul sesiunii, am avut o grămadă de furcă cu listarea materialelor aferente activităţii universitare, azi vin cu o soluţie: renumitele imprimante laser .

Deşi pentru mine personal în momentul de faţă schimbarea imprimantei reprezintă o cheltuială în plus, neaşteptată, ea se prezintă a fi inevitabilă din moment ce realmente nu mă mai pot folosi de ea, oricât de îngăduitoare am fost eu până acum, motiv pentru care concurenţa ei, imprimantele laser, îmi cam face cu ochiul şi pe drept motiv.

Motivele mele pentru care mi-aș cumpăra din gama ”imprimante laser” ar fi viteza cu care o astfel de imprimantă, ea fiind net superioară unei imprimante obişnuite. Economisirea de timp este vitală, mai ales în vremurile vitezei pe care noi cu toţii le trăim azi, astfel faptul că o imprimantă laser îţi tipăreşte integral pagină din prima consider că este un aspect deloc de neglijat dacă te gândeşti serios să faci o investiţie bună, pe termen lung.

Un alt motiv pentru care aș cumpăra imprimante laser este pentru calitatea printării pe foi standard. Imprimantele laser folosesc procesul de imprimare electro-grafic,fapt care generează o calitate vizibil ameliorată a materialului imprimat. De notat ar fi şi idea potrivit căreia ar fi indicat (de preferabil!) ca, la momentul achiziţionării, să întrebaţi personalul specializat dacă imprimanta respectivă poate printa şi color, pentru a preîntâmpina evitarea eventualelor surprise nedorite.

O altă calitate a imprimantelor laser ar fi pentru silențiozitate. Confortul de acasă sau de la birou nici nu se discută. Toţi vrem să trăim într-un spaţiu al nostru, în care să ne simţim bine, să nu fim deranjaţi în intimitatea noastră, ori sunt sigură că numai un fundal zgomotos nu s-ar încadra în acest peisaj, să nu mai zic de vecinii care nu ar fi deloc fericiţi să audă după miezul nopţii cum tu-ţi scoţi cartea la imprimantă pentru examenul de a doua zi.

Cu toate acestea însă, o mare problemă pentru mine personal este preţul puţin cam scump al imprimantelor laser. Ştiu că pentru orice student ar fi de vis să ai o asemenea minunăţie, dar nu tuturor le e şi la îndemână. Nu doar achiziţionarea unei astfel de imprimante în detrimentul uneia obişnuite e mai costisitoare, dar de asemenea preţurile pentru întreţinerea ei ne dau bătăi de cap, astfel că preţul unui toner e uşor piperat, iar uneori poate costa chiar mai mult decât preţul imprimantei iniţiale ( aviz amatorilor de toner HP de exemplu).

Un alt dezavantaj îl constituie dimensiunea, aşa că ar fi indicat să deţii un anumit spaţu pentru depozitarea imprimantei laser,care cu ochiul liber are un gabarit mai mare decât una obişnuită, motiv pentru care va trebui poate să-ţi reorganizezi puţin spaţiul de pe birou înainte de a te hotărî s-o cumperi.

Concluzia, per ansamblu,este că eu personal, dacă aş dispune de resursele necesare, n-aş ezita şi aş achiziţiona o astfel de imprimantă laser 🙂 .

Reclame

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: